m.tybuszewski Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Witam!! Mam problem prawdopodobnie z pracującą karoserią w renault megane scenic, co wiąże się z corocznym pękaniem przedniej czołowej szyby. Polecono mi zamontować rozpórkę kielichów. Robił to ktoś w scenicu, bo z tego co widać pod maską to może być problem z zamontowaniem takiej rozpórki. pozdrawiam marc112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) Ja z doświadczenia rozebrałbym całe podszybie zewnątrz i wewnątrz ( najlepiej podczas wymiany szyby gdy będzie wycięta - łatwiejszy dostęp do śrub ) i sprawdził czy aby przypadkiem nie jest gdzieś pordzewiałe czy pęknięte ( ja tak miałem ). Co do rozpórki, nie wiem kto Ci to polecił ale nie założysz. Gdzie Ci szyba pęka i jak ? Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m.tybuszewski Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 w tamtym roku pękła po prostu na środku od samego dołu szyby, a teraz od dołu szyby na wysokości naklejki od rejestracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) Ja właśnie wymieniałem ten element na takim odcinku - sprawdź czy nie jest skorodowane. Nie zajmuje to dużo czasu a może się okazać piętą Achillesową, oraz może ustrzec przed kolejną wymianą. U mnie wyglądało to tak: http://megane.com.pl/topic/30577-0cool-scenic-i-ph-i-rt-f3r-bg-97/ Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Polecono mi zamontować rozpórkę kielichów Ktoś kto Ci to zaproponował nie ma najmniejszego pojęcia o konstrukcji Scenica. Tam nie ma miejsca na założenie rozpórki. Tak jak napisał 0cool sprawdź podszybie, miejsce w którym styka się szyba z elementami blaszanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi