SSSM Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) Kupiłem dwie klamki do Meganki na aukcji. Kiedy je odebrałem okazało się że odbiegają kolorem od tych na aukcji, powiedziałem sprzedającemu ze nie chciałem czarnych klamek( bo takie dostałem). On do mnie ze jestem daltonista bo przecież takie są na zdjęciu. A teraz pytanie do was jakiego koloru są klamki na załączonych aukcjach ? ( sprzedający twierdzi że są w kolorze nadwozia) http://allegro.pl/renault-megane-ii-cc-klamka-z-czujnikiem-prawa-i1752715902.html http://allegro.pl/renault-megane-ii-cc-klamka-z-czujnikiem-lewa-i1752716020.html Nie będę sugerował jaki kolor klamek ja widzę, jestem ciekawy waszych opinii. Edytowane 26 Sierpnia 2011 przez SSSM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalk83 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Ja w aukcji nigdzie nie widzę aby było wspomniane cokolwiek o kolorze klamki. Jedynie zdjęcie sugeruje, że klamka jest w kolorze nadwozia. A sprzedający może stwierdzić, że zdjęcie jest poglądowe, i pokazuje tylko jaki kształt ma klamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
man35 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) Jak można kupować klamkę jak się nie wie jakiego jest koloru.Z tego zdjęcia to ja widzę kolor koszulki tego co robi zdjęcia.Na moje to może być czarna perła Edytowane 26 Sierpnia 2011 przez man35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 czarne są:) to odeślij mu te klamki masz do tego prawo :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSSM Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) Ja wiem że mam do tego prawo, ale sprzedawca twierdzi że nie Edytowane 26 Sierpnia 2011 przez SSSM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 zgłoś sprawe do allegro i zablokują gościowi konto do czasu, gdy sprawa się nie wyjaśni :) łatwo się nie poddawaj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSSM Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Od allegro dostał tylko ostrzeżenie. Niestety nie jest już tak łatwoo blokadę konta dla innego użytkownika jak kiedyś. Jeżeli nie będzie chciał współpracować będę musiał pofatygować się na policję. Oni mi powiedzą dokładnie jakie kroki mogę podjąć. Kwota trochę za niska żeby opłacało się zakładać sprawę w sądzie, same koszty adwokata są dużo wyższe niż wartość tych klamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 idź do rzecznika praw konsumenta i z nim rozmawiaj. Towar kupiłeś w sklepie na odległość, możesz go zwrócić w ciągu 10 dni (ustawa o szczególnej sprzedaży konsumenckiej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 możesz go zwrócić w ciągu 10 dni I co więcej, na jego koszt. Ostatnio było o tym głośno w mediach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 dokładnie tak;) więc nie masz wyboru jak walczyć o swoje prawa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Wrzuć może jakieś fotki tych co Ci przysłał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSSM Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 (edytowane) Do rzecznika na razie wysłałem maila. Czekam ma odpowiedź, jutro jak wrócę z pracy wrzucę parę zdjęć tych klamek. Od faceta zero kontaktu. Jeżeli będzie trzeba to najpierw zgaszenie sprawy na policję a później sprawa w sądzie. Edytowane 29 Sierpnia 2011 przez SSSM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi