pono87 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Witam Jestem posiadaczem Renault Megane Coupe Coach 2.0 16v 147KM 96r. Jakie powinnienem wybrac cewki i przewody, gdzie je moge znaleźc w sieci? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 16V w 1996 roku? masz chyba silnik 2.0 8V, ja osobiście mam sagem, a kable NGK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 (edytowane) W Coupe jak najbardziej był silnik 2,0 16V. Przy tym silniku cewki padają bardzo rzadko, więc jak są sprawne, to nie wymieniaj ich. Oryginalna cewka to Sagem 2526057A, opór uzwojenia pierwotnego 0,7Ω, a wtórnego 10kΩ. Cewki są dwie podwójne i zasilają świece Eyquem RFC57LS3. Przewody mogę Ci polecić Sentecha. Edytowane 29 Sierpnia 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 wiem że był, ale w 1996 też już były te silniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 (edytowane) Silniki Meganie I ph I: Świece tylko i wyłącznie oryginalne Eyquem, a kabelki NGK ewnetulanie Bosch. Edytowane 29 Sierpnia 2011 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 no były faktycznie, zwracam honor :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pono87 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 W Coupe jak najbardziej był silnik 2,0 16V. Przy tym silniku cewki padają bardzo rzadko, więc jak są sprawne, to nie wymieniaj ich. Zimny silnik potrafi sie dławic i szarpać, motor nie gazowany, a każdy pyta czy mam butle w bagażniku ;p wstyd niesamowity. Nie specjalizuje sie w mechanice, a z tego co sie orientuje, takie objawy zdarzaja sie w przypadku kiedy swiece badz cewki sa do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Pomierz cewki i na początek wymień przewody razem ze świecami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi