kaczor25022 Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Witam, mam problem ze swoim samochodem, mianowicie, wymianiałem elektrozawór odcinający paliwo w pompie wtryskowej i przez niedopatrzenie chyba zostawiłem kluczyk w stacyjce przekręcony na zapłon. Kabel plusowy gdzieś mi się zetknął do masy i stojąc przodem do auta usłyszałem coś jakby bezpiecznik wybiło. Gdy wsiadłem do auta i próbowałem odpalić auto nie zapaliło. Po wyjęciu kluczyka i przekręceniu w pozycję zapłonu mruga kontrolka z poduszki powietrznej, a pozostałe kontrolki (z grzania świec żarowych i nierównej pracy silnika) wogóle się nie zapalają. Wyjąłem elektrozawór odcinający paliwo i samochód odpalił, ale na desce zapaliła się lampka z immobilajzera, a kontrolka z poduszki mruga tak jak wtedy gdy kluczyk był w pozycji zapłonu. Gdzie szukać problemu, sprawdziłem bezpieczniki w wszystko było ok. Ewentualnie co mogło się spalić gdy plus zwarł do masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Zobacz bezpieczniki na podszybiu. U mnie są dodatkowe między szybą a maską (pod plastikiem od wycieraczek). Spalił mi się tam bezpiecznik 40A też po zwarciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor25022 Opublikowano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Niestety na podszybiu nie mam bezpieczników. W komorze silnika mam 3 przekaźniki, 1 bezpiecznik 40A i 3 bezpieczniki 7,5 i wszystkie są w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Zerknij do załączonego pliku. Jest tam mowa o bezpiecznikach o których mówię. Ja u siebie walczyłem 2 dni. Dopiero jak zajrzałem w instrukcję to dowiedziałem się, że tam są bezpieczniki. Pytałem na forum czy ktoś wie co mogło się popsuć i niestety nikt nie wiedział. Zobacz może się przyda :) SAM NAPRAWIAM - RENAULT MEGANE - STRONA OD 258-290.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor25022 Opublikowano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Znalazłem owe bezpieczniki w skrzynce obok akumulatora, ale wszystkie są dobre Dodano: 12 wrz 2011 - 14:02 Już po awarii, uszkodzeniu uległ bezpiecznik 7,5A w komorze silnika + błędy które nałapał komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Zrób fotkę który to bezpiecznik. Przyda może się kiedyś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi