Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Zamiast świateł przeciwmgłowych włącza się klikanie za tablicą bezpieczników.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Moje autko to Renault Scenic silnik 1.6 benzyna z 1996 roku. Typu silnika nie umiem rozpoznać. Nie wiem także co to te phl. Wybaczcie.

Mam problem z instalacją elektryczną. Jak włączam na "drążku" światła przeciwmgłowe one się nie zapalają. Jedyne co otrzymuje w reakcji na ich włączenie to tylko dźwięk klikania gdzieś w okolicach tablicy bezpieczników. Kupiłem specjalnie miernik aby sprawdzić czy prąd jest w tablicy bezpieczników ale o zgrozo igłowe końcówki miernika nie chcą wejść w podłużne gniazda bezpieczników. Podobnie Do świateł przeciwmgłowych zachowuje się wycieraczka tylna. Jak ją włączam to nic tylko klikanie. Nie bardzo mam pomysł co robić dalej. Dodam że lampka świateł przeciwmgłowych przednich nad licznikami świeci się kiedy je włączam. Prośba do was drodzy koledzy jaką ścieżkę działania powinienem teraz obrać co kupić co sprawdzić co wymienić aby działały światła przeciwmgielne bo bezpieczeństwo mojej żony i dziecka jest najważniejsze.

PS: A do specjalisty nie chcę samochodu zabierać gdyż chciałbym się z autkiem bliżej poznać :) a i z funduszami u mnie kiepsko bo tylko ja w domu mam pracę.

Za wszelkie rady i porady szczerze dziękuję. Pozdrawiam.

Przeniosłem post do działu elektryka ogólne. Nie bardzo wiem jak tutaj zamknąć post.

Edytowane przez fart123

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!