zibiusz Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Witam. Posiadam megankę 1.4 eco "zagazowaną" i od paru dni podczas przyspieszania następowało lekkie szarpanie a dziś podczas jazdy na gazie na biegu jałowym gaśnie z powodu niskich obrotów natomiast na paliwie obroty są bardzo duże....Proszę o jakieś podpowiedzi ponieważ nie wiem gdzie szukać przyczyny....!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Czas wyregulować gaz. Jeśli to nie pomoże, to do wymiany silniczek krokowy gazu, albo reduktor do regeneracji. Napisz też dokładnie jaką masz instalację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_80 Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Miałem podobnie w 2,0 8v. Okazało się że odleciał korek, który jest na kolektorze dolotowym i silnik łapał lewe powietrze. Trzy minuty roboty dla porządnego gaziarza. Dodano: 13 paź 2011 - 05:45 albo reduktor do regeneracji Gdyby był to reduktor praca na benzynie byłoby w pożądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiusz Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 (edytowane) Tylko dlaczego jednocześnie z zanikiem wolnych obrotów na gazie na paliwie pojawiły się wysokie obroty...??? Moim zdaniem powinny być podobne objawy na obydwóch paliwach...???Regulacja gazu przeprowadzana była około trzech miechów temu więc myślę że nie to jest przyczyną. Edytowane 13 Października 2011 przez zibiusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 to wymień silniczek krokowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_80 Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 (edytowane) Tylko dlaczego jednocześnie z zanikiem wolnych obrotów na gazie na paliwie pojawiły się wysokie obroty... Nie wiem dlaczego występuje taka różnica. Może jest to związane z rodzajem mieszanki, a mianowicie proporcji (benzyna+powietrze*gaz+powietrze). Jak mówiłem, miałem takie objawy: (odpalałem na benzynie obroty utrzymywały się na poziomie ok 2000-2500, po przełączeniu na gaz spadały aż silnik się zadławiał). Poza tym wymienić silniczek krokowy zawsze zdążysz. A nie miałeś ostatnio problemów typu STRZAŁY na gazie???? Edytowane 13 Października 2011 przez rafal_80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi