andzel90a Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Witam, mam mały, a może i nawet duży problem. Jadąc na gazie, przy przyspieszaniu - problem zaczyna się w przedziale 70 - 90 km/h zaczyna przerywać, a czasem zdarza się jej nawet 'kichnąć', pomaga jej wtedy tzw. impulsywne dodawanie gazu. Dodam że przewody świec były wymieniane, z tym że mechanik uprzedził że czwartą świecę czasami trzeba przeczyścić bo się zapycha :) czy w tym może tkwić problem, czy może zapchany filtr gazu, albo jeszcze jakiś inny powód? z góry dziękuję za podpowiedzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Sekwencja czy podciśnieniowa? Wygląda na za bogatą mieszankę i zalewanie silnika, filtry swoją drogą warto zmienić, sprawdź też dystans między elektrodami w świecach, dla lpg tak 0,7-0,8mm będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 mechanik uprzedził że czwartą świecę czasami trzeba przeczyścić bo się zapycha Możliwe, że poleciała uszczelka pod głowicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzel90a Opublikowano 20 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 (edytowane) na pewno nie sekwencja, wiem tyle że to druga generacja ElpiGaz :) ja się za bardzo nie znam dlatego może moje pytania są śmieszne, ale czy ten dystans między elektrodami się sam też zmniejsza? No bo po wymianie przewodów wszystko ok było, a przerywać zaczął ot tak w pewnym momencie. uszczelka pod głowicą była wymieniania przy wymianie przewodów. Edytowane 20 Października 2011 przez andzel90a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Może cewka któraś pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi