leodavin Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Witam! Upatrzyłem sobie Megane kombi 1.9 z 2001 roku. Zastanawia mnie jednak jedna rzecz - drzwi ze strony kierowcy otwiera się kluczykiem (nie otwiera reszty) i dopiero ze środka samochodu przyciskiem można otworzyć pozostałe. Jest to normalne, czy coś nawala? Auto nie posiada pilota. Przeszukałem forum, ale takiego zjawiska nie znalazłem :D. Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Nie normalne. Poczytaj o centralnym zamku na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Tak ma być. Wszystkie drzwi otwierasz C.Z w kluczyku. Zamek w drzwiach masz aby się dostać awaryjnie do auta jak C.Z nie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Prezes, czyli mechanicznie uruchamiany zamek kierowcy (samochód posiada centralny fabryczny) nie posiada funkcji "master" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Tak - otwierasz mechanicznie tylko drzwi od kierowcy - nie otwiera C.Z pozostałych. Ja w swojej megi I PHI miałem jeszcze zamek z drugiej strony - od pasażera i też otwierał tylko tamte drzwi. Reszta pozostawała zamknięta. Jak natomiast naciśniesz w kluczyku na C.Z to otwiera wszystko, łącznie z wlewem paliwa i bagażnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leodavin Opublikowano 12 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Danielossss - Przeszukałem forum. W kluczyku nie znalazłem nic do naciskania :D stąd moje pytanie. Dzięki wielkie za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Dziwne aby w aucie z 2001 nie było nic do naciskania w kluczyku - chyba, że to nie jest oryginalny klucz (plip). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Jak to nie ma mastera w zamku kierowcy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 To dziwne, bo u mnie jest. Centralny montowany w salonie (pilot Cobra - czarna łezka z 2 przyciskami), po przekręceniu kluczyka w drzwiach kierowcy otwierają się/zamykają się wszystkie (4 drzwi + klapa + wlew paliwa) zamki. Więć nie mów, że nie ma, skoro w niektórych wersjach (z montowanym centralnym w salonie) jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Może to jest ta różnica - montowany w salonie a nie seryjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 No może i faktycznie, ale tylko poprawiam kolegę, który twierdzi, że "nie ma" ;-) Skoro występuje u mnie i u Easyego tzn. że jest, tylko w innej wersji centralnego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 wiesz jak sobie domontuję to nawet samochód sam może jeździć na pilota, ale nie oto chodzi - rozmawiamy co dawała fabryka a co nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Zrobilem rekonesans (2 osoby u mnie w biurze maja meganki kombi) i rzeczywiscie nie ma w serii. A alarm tez mam cobre salonowa, to moze dlatego mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Nie musiałeś robić rekonesansu - nie ufasz nam :D ;-) NIEDOWIAREK :-P Wiem, bo miałem seryjnie tak jak pisałem i alarm też miałem Cobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi