brys Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Moje autko pobiera dość dużo oleju (ok. 4l/10.000 km). Nie wiem na jaki olej przejść na półsyntetyka czy mineralny? Autko ma przejechane ok 195 tyś. Teraz jeżdze na syntetyku ale zastanawiam się nad mineralnym. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bargar Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Przy takim przebiegu nie powinien brać tyle oleju. Nie zmieniaj oleju tylko poszukaj usterki. Chyba, że ten przebieg nie jest wiarygodny. Jeśli silnik jest już tak zużyty i chcesz nadal jeździć to ty decydujesz co mu dolewać. Silnikowi już i tak nie zaszkodzisz a oszczędzisz sobie wydatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 sprawdz czy nie masz wycieku przy misce olejowej, to dosc czesta przypadlosc meganek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brys Opublikowano 13 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Nie ma wycieku bo niedawno ją uszczelniałem. Wydaje mi się że trzeba będzie wymienić uszczelniacze, może one jest przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 zobacz czy nie ma nieszczelności przy głowicy-może miałeś wypaloną uszczelkę...+ zobacz miske-można ja łatwo i tanio wymienic lub spawac w azocie mój bierze 1l/10 000km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi