cash Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 (edytowane) Witam, Zakupiłem kabelek VAG KKL i posiadam DDT2000 z bazą 400mb, ale niestety nie mogę nic zeskanować. Próbowałem na win xp i win7 64bit i to samo. Kabel wykrywa jako USB Serial Port - instalowałem sterowniki dołączone do kabla. Poniżej screen. Proszę o pomoc Edytowane 11 Listopada 2011 przez cash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 (edytowane) DDT2000 bez podłączonego interfejsu KKL nie uruchomi się, więc zainstalowany i skonfigurowany masz go raczej poprawnie. Bez interfejsu pojawia się błąd: Ty wrzuciłeś screen z etapu skanowania już, czyli z momentu w którym program próbuje wykryć dostępne kalkulatory w samochodzie. Spróbuj połączyć się z samym UCH, czyli dodaj do listy skanowania tylko UCH, klikając go dwukrotnie po lewej stronie, a następnie daj skanowanie (ale nie przypadkiem wszystkich, tylko tego jednego). Jak połączy się z UCH, to z resztą kalkulatorów (które istnieją w samochodzie) też powinien się połączyć poprawnie. Jak to nic nie daje, to kombinuj z ustawieniami portu, buforowanie na minimum daj, prędkość transmisji portu też nisko, powiedzmy 4800bps. Edytowane 16 Listopada 2011 przez EnD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Niestety próbowałem, ale nic :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Prawdopodobnie numer portu się nie zgadza z tym zafiksowanym w programie. Mój komputer>właściwości>system>menager urządzeń i coś w kontrolerach usb trzeba poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demba Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Witam Cały czas mam taki problem Próbowałem już wielu rzeczy przeinstalowywałem program sterowniki i to nic nie daje. jak by ktoś mógł mnie nakierować bym był wdzięczny. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Sprawdź czy po podłączeniu interfejsu do kompa, w menadżerze uniwersalnej magistrali szeregowej pojawia się nowa pozycja (nie pamietam w tej chwili nazwy) oraz w portach powinna się pojawić pozycja z przypisanym interfejsowi numerem portu. Nie pojawienie się tych pozycji może świadczyć o braku łaczności między kompem i interfejsem i wtedy wyskakuje taki komunikat.Tak jest u mnie jak uruchomię program, a nie ma komunikacji miedzy kompem i interfejsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi