mloderson Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Witam Kupiłem Renault megan z silnikiem 1.6 z 97 r. przebieg 160000 Silnik pracował normalnie i wszystko było w porządku. Po przejechaniu ok. 50km, moc drastycznie spadła, obroty na biegu jałowym bardzo się wahaja (wahają) (w granicach 100=500 obr) a silnik szarpie całym autem. Żadne kontrolki mi się nie świecą, olej był w porządku. Temperatura w normie a gdy podskoczy do góry wentylator sie włącza. Gdy zauważylem (zauważyłem) te objawy po raz pierwszy, zajrzałem pod maskę i wydawało mi sie że jest o wiele cieplej niż wskazują wskaźniki Zajrzałem pod auto a miska olejowa była cala czerwona z gorąca. Boje się zapalać auto, bo teraz pracuje tak cały czas. Co może być powodem takich objawów i co mogę z tym zrobić? Proszę o pomoc. Proszę o sprawdzanie pisowni zanim coś wyślesz. Można włączyć automatyczne sprawdzanie pisowni. Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 sprawdź cewki bo może Ci jakaś padła i popraw błędy ortograficzne np. ten: zaóważylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 a jak nie cewki to postawie na sonde ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Zajrzałem pod auto a miska olejowa była cala czerwona z gorąca. Kolejny cud świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mloderson Opublikowano 16 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Dzięki za odpowiedzi, proszę o więcej sugestii. Przepraszam za ortografię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemol2006 Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 a sprawdzałeś świece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mloderson Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Wszystko juz jasne, zepsuty byl katalizator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 To pewnie Kat byl czerwony a nie miska olejowa. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mloderson Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Mam jeszcze jedno pytanie, wiecie może gdzie w Tychach lub okolicy Tychów mogę kupić nowy katalizator i nowa sondę lambda? Sonda prawdopodobnie też jest zepsuta. Jakich cen się mogę spodziewać? Czy warto kupować używane czesci? Pytam o inne sklepy niż serwis renault. Czekam na konkretne adresy Dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Ja ostatnio kupiłem w intercars sonde lambda ngk koszt 150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychk75 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 AGENA ul. Mikołowska 270 Tychy - ja za sonde też zapłaciłem 150,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mloderson Opublikowano 27 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Dzieki wielkie wszystko, juz dziala jak trzeba:) Pozdrawiam i szerokiej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto2 Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 moja meganka nie trzyma równo obrotów na biegu jałowym ma małe wachniecia obrotów i słychac w wydechu lekkie strzały spalin po odłaczeniu silnika krokowego trzyma równe obroty 1500 jak podłacze znowu ma wachniecia obrotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Wyszysc silniczek i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi