ppawlo Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam, niestety stojąc pod jakąś budową autko zostało potraktowane piaskiem z budowy i ma wiele odprysków od kamyków na szybie. Niby naprawa tego ma kosztować 85 zł (przez specjalistę od naprawiania szyb), ale zastanawiam się czy nie wymienić na nową. Obecna ma 10 lat i od myjki automatycznej w Niemczech jest tak porysowana, że w nocy to wszystkie rysy mi się odbijają i drogi nie widzę :-( Pytanie więc czy polecacie szyby atermiczne z firmy Jurpol w cenie 350 zł z montażem, albo jakiekolwiek szyby atermiczne. Słyszałem, że mają odcień zielony. Samochód posiada klimatyzację. Dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam Paweł Dodano: 15 lis 2011 - 12:11 Ceny szyb kształtują się następująco Firma Jurpol proponuje odpowiednio Guardian w cenie 350 zł Pinikington 380 Firma A-Glass preferuje Nordlass w cenie 330 zł. te chyba warto zakupić? Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Jeśli odczuwasz dyskomfort przy nocnej jeździe to warto wymienić szybkę. Ja zakładałem Pilkingtona za 350zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Witam. Niedawno wymienili mi szybę w Nordglass. Cudowne wrażenia z jazdy z nową szybą. Polecam wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane ang Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 http://www.hirsch-glas.pl/ofirmie.html to jest nr twojej szyby 7239\6239 solarna producent z węgier montują na 1 montaż jeśli szukasz szyby to uważaj na chińczyki...bo ceny mają rewelka....jakość niestety brak orginalna szyba solarna \ atermiczna była robiona przez pilkigton...ale mogę się mylić i kosztuje około 600zł więc 350zł z moztażem za solarna to ....tanio :D nordglas pilkington jaan są dobre choc powyższe firmy biorą z hs jak im braknie swoich...;) a może z oc sobie szybe zrobisz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppawlo Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Dziękuję, wymieniłem ostatecznie na nową. I tak dostałem zwrot koszów od właściela gruzu, bo to przez to szyba uległa uszkodzeniu. Dziękuję za porady. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi