krzysszu Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Witam, problem mam następujący. Kupiłem sobie Scenica I 1997 1.6 z klimą. Kiedy zrobiło się zimno, okazało się, że pomimo włączonego ogrzewania na nogi pasażera wieje zimne powietrze. Po wstępnych oględzinach okazało się, że obudowa filtra kabinowego ma pourywane "łapki" (nie klapka, a właśnie ten wielki plastik) tak więc obudowa jest nieszczelna (klapka zamykająca nie przylega) i połowa siły nawiewu idzie w nogi pasażera... Pytania mam takie: - czy kiedyś ktoś z Was wymieniał całą obudowę, - czy da się to zrobić w warunkach domowych bez demontażu połowy samochodu i w końcu - czy da się to ustroństwo kupić gdzieś poza szrotem... Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 czy da się to zrobić w warunkach domowych bez demontażu połowy samochodu Dać się da ale i tak musisz zdemontować całą deskę, żeby mieć dostęp do wszystkich śrub i zaczepów. czy da się to ustroństwo kupić gdzieś poza szrotem.. Jasne ! W ASO :DWeź taśmę McGyvera i zaklej wszelkie nieszczelności. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysszu Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Chwilowo zadziałała uszczelka do okien i taśma izolacyjna :D Do następnej wymiany filtra powinno wytrzymać, ale na dłuższą metę tak se ne da. W któryś weekend zrobię wycieczkę po szrotach i coś skombinuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi