chmielpiw Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Witam kolegów. Mam problem z wycieraczkami przednimi. Wycieraczki chodziły normalnie wszystko bez najmniejszych problemów, jednak przy pewnym uruchomieniu auta, żeby wyjechać z warsztatu przestały działać. Tylna wycieraczka działa, spryskiwacze również, bezpieczniki sprawdzone miernikiem, przekaźnik pyka, silniczek na krótko pracuje... Gdzie mogę szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scenic_dream Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Sprawdż czy działa mechanizm wycieraczek; być może spadł lub uszkodził się któryś z wodzików mechanizmu poruszającego wycieraczki. Aby się do niego dostać, zdemontuj ramiona wycieraczek, odkręć plastiki osłaniające podszybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 A bezpieczniki w puszcze po prawej też sprawdziłeś? O ile dobrze pamiętam to odpowiada za to bezpiecznik 60 A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILU32 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 A np u mnie było coś takiego po włączeniu wycieraczek na 1 bieg było tak jak hamowałem włączała się tylna wycieraczka, po zatrzymaniu wycieraczki przechodziły na czasówki, po ruszeniu znowu chodziły na stałe. Teraz to przestało działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi