lukaszzd Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Jak ktoś ma z takimi problem to polecam filmik: kliknij tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Widzialem juz kiedys, bardzo dobry film. Dla kazdego przestroga, tymbardziej ze kazda megi ma przynajmniej jedna poduszke, a nie chcecie wiedziec co sie dzieje z czlowiekiem jak ma niezapiete pasy i wybuchnie mu poduszka w twarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Szkoda że takich filmów nie pokazują w TV zamiast tych spotów pt. "Wariaci na drogach", było by to niewątpliwie bardziej wymowne niż dwóch facetów ganiających w kaftanach bezpieczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Z tego co wiem to jest reklama z TV, tylko nie z PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Ja osobiście w wieku 16 lat (dawno temu Fiat 125) przeleciałem przy dachowaniu i innych obrotach z tylnej kanapy w okolice drążka zmiany biegów (na szczęście obojczykiem ;-) ). Nauczką jest to, że nawet w autobusie szukam pasów do zapięcia (znalazłem raz jak jechałem na Ukrainę na tylnych siedzeniach). Teraz to podobno w autobusach jest normą (obecnie produkowanych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Pasy w autobusach rejsowych nie są wymagane tylko jeżeli kierowca autobusu będzie chciał wjechać na autostrade i jechać z prędkością 100 km/h w niektórych krajach to musi mieć pasy dla każdego pasażera, ale film też daje do myślenia pod tym względem że wystarczy że jedna osoba nie zapnie pasów i może już pozabijać sobą innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Sporo takich reklam leci w irlandzkiej TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 I jestem za. Zamiast reklamy super karmy dla psów (w domyśle: podpaski, proszki, łupież, farba do włosów) niech puszczą taki filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszu Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 dokladnie, dobry filmik!. ja na szczescie mam taki bezwarunkowy odruch: wsiadam, kluczyk na zapłon, panel do radia, pasy zapinam, odpalam, swiatla, radio, ruszamy ;) i taka litania zawsze ;) [ Dodano: 2007-09-21, 00:04 ] http://pl.youtube.com/watch?v=Ye5rx2yXlok a tu z tej samej serii tylko z meganką w roli głównej :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gets Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 a nie chcecie wiedziec co sie dzieje z czlowiekiem jak ma niezapiete pasy i wybuchnie mu poduszka w twarz. chyba samochody, ktore maja poduszke powietrzna maja tez takie zabezpieczenia zeby wlasnie nie bylo wybuchow poduszek podczas kolizji bez zapietych pasow ale przestroga jest dobra, chyba zaczne zapinac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Niestety są auta posiadające poduszki powietrzne, a nie mające napinaczy i kontroli zapiętych pasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Mojemu kumplowi NIE-zapiecie pasow uratowalo zycie/zdrowie. Opinia policji i bieglego. Ale sam tez zawsze zapinam - "pikanie mnie denerwuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallski Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Bardzo dobra seria reklam społecznych. Szkoda że u nas nikt nic takiego nie wymyślił Ja od zawsze byłem za zapinaniem pasów w aucie, choć raz nie zapiąłem (miałem wtedy do przebycia klikaset metrów) i pech chciał że miałem wypadek (w renię 25 kierowaną przez moją mamę uderzyła też renia, chyba 12 - wyglądała jak stara Dacia). Na szczęście prędkości nie były duże, ale i tak sobie trochę głowę poobijałem o deskę rozdzielczą.... Od tego momentu zapinam już nawet na krótkich dystanasach. Pikacz w Megi mnie osobiście wkurza, bo jak na przykład wjeżdżam z ulicy do garażu (max 15 m) to muszę zapinać, bo by mnie zapikał . Znam też takich co oszukują pikacze zapinając pas pasażera do tego 'wejścia' w które powinien się wpiąć kierowca.... :-/ :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 to już jest chyba kompletna głupota to już nie lepiej i łatwiej zapiąć swój?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 to już jest chyba kompletna głupota to już nie lepiej i łatwiej zapiąć swój?? Oczywiście, że nie :) Pas pasażera zapinasz raz i po krzyku :) Tak na poważnie - robiłem przez jakiś czas jako PH. Jeździłem C3. Jestem zwolennikiem zapinania pasów i wcześniej robiłem to zawsze niezależnie czy jechałem w 500m czy 500 km. Niestety w pracy, po dojechaniu do drugiego miasta przepinałem pas pasażera do zaczepu na mój pas. Zapinanie i rozpinanie pasa 30-35 razy dziennie jest zaj*@^$ upierdliwe. Proszę mi tu teraz nie pisać jakie to było nie odpowiedzialne itd. itp. bo zdawałem sobie z tego sprawę i robiłem to świadomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi