krychol Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Witam. Otóż kupilem niedawno renault megane 1.4 z 1996roku. Przy zakupie wszystko wygladalo sprawnie az do teraz gdy zauwazylem ze podczas jazdy z rury wydechowej leci biały dym. Na zimnym silniku tego nie widac az tak mocno poniewaz wiadomo ze przy tych temp. leci para. Ale gdy sie tylko nagrzeje a nagrzewa sie dosc długo poniewaz nie dziala w nim termostat to silnik zaczyna dymic. I teraz pytanie czy to juz koniec zywotnosci tego silnika czy moze byc cos w nim do ustawienia lub tez wymiany. Dodam ze swiece wczoraj wymienilem na nowe. Pozdrawiam! Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Prawdopodobnie masz wodę w tłumiku. Jak płynu chłodzącego nie ubywa to niema się co martwić na zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Witam. Pocieszę Cię. U mnie również zauważyłem ,że jakoś dużo tych spalin ostatnio. Jednak nie przejmuję się tym zupełnie, wydaje mi się, że jest to związane z temperaturą i wilgotnością powietrza. Tak to sobie tłumaczę. Jeżeli jestem w błędzie proszę mnie uświadomić :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadi1032 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Witam.U mnie w tamtym roku pojawil sie bialy dym z rury wydechowej i okazalo sie ze poszla uszczelka pod glowica.Wymienilem uszczelke i przy okazji olej,filter.I do dnia dzisiejszego jest ok.Jezdze na oleju 20W50. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychol Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Witam ponownie. Bylem u mechanika ktory sprawdzilkompresje i wszystko jest ok. Ale spaliny smierdzialy olejem. Tak wiec powinien byc czesciowy remont silnika ale jak narazie moto doktor zalatwil sprawe. Spalin nie widac, silnik pracuje rowno i cichutko tak wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze na jakis czas. wczesniej wlalem ceramizer i tez byle mala poprawa. Dzieki za odp. Pozdrawiam!!! Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi