karolaa Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Wczoraj po dlugim postoju mojego auta chcialam wlozyc radio (zwykle radio cd philipsa) ale cos nie zadzialalo... slychac bylo tylko terkotanie mechanizmu i napisa ERROR na wyswietlaczu. Nie jestem pewna, ale jak wyciagalam radio to byly 3 wtyczki -- tzn jedna duza podwojna, mala zolta od sterowania w kierownicy i jeszcze jedna... przewody mi gdzies wpadly na dol i wyciagnelam narazie tylke to 2. Ktos moze potwierdzic ile wtyczek powinno byc? 1 podwojna i 2 male czy 1 mala? Co ma oznaczac ten error i terkotanie cd? Radio sie nie wlacza..;)( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
look Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 z tego co pamiętam, jeśli jest zmieniarka powinny być trzy (w tym jedna podwójna ISO), jeśli nie ma zmieniarki, to gniazdo oznaczone bodajże kolorem niebieskim pozostaje wolne. Jeśli chodzi o podłączenie wyświetlacza, pilota i radia to jest to tak skonstruowane, że pilot jest podłączony do wyswietlacza, a od wyświetlacza w drugą stronę idzie wiązka do radia. Na tej wiązce jest wtycza odpowiadająca m.in. za zasilanie wyświetlacza w prąd i doprowadzająca sygnał z prędkościomierza (do funkcji automatycznej zmiany natężenia dzwięku w funkcji prędkości) i tą wtyczkę wpina się w wiązkę która idzie pod deską. Zasilanie radia jest z kostki iso. więc bez właściwego podłączenia do wyświetlacza włącza się radio (świeci dioda) natomiast nic nie działa. Opis na podstawie montażu w clio radia tuner list (chyba to samo co w megi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 a moze ktos sprawdzic ile ma wtyczek (opcja bez zmieniarki) i dac mi znac? Moze jakief fotki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOKRA1 Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Witam ta fotka powinna pomóc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 dzieki ;) ale nie widze czy tam oprocz tych duzych 2 wtyczek i 1 zoltej jest cos jeszcze? wiazka z prawej strony wskazuje ze tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi