maciejka28 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 (edytowane) witam Mam Scenica II 1,6 16V z 2007r.Czy w warunkach garażowych wymiana łożysk amortyzatorów jest możliwa.Jeżeli ma ktoś doświadczenie w tym temacie proszę o podpowiedz mile widziane zdjęcia lub rysunki.Szukałem na forum tego tematu ale go nie znalazłem.Pozdrawiam Koleżanko, zwracam uwagę, że nie piszemy gdzie popadnie tylko w działach których dotyczy problem. Tym razem przenoszę w odpowiednie miejsce, następnym razem taki post wyląduje w koszu. Edytowane 17 Grudnia 2011 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 (edytowane) Jest możliwa ale będą potrzebne "kobyłki" aby zabezpieczyć auto jak będzie stało bez koła. Potem przydadzą się dobre klucze oraz ściągacz do sprężyn. Trzeba odkręcić koło, potem 2 śruby na amorku przy zwrotnicy i zdjąć zwrotnicę z amorka. Potem odkręcić 3 śruby mocowania górnego mocowania amorka (są pod plastikami) i wyciągamy amorka z auta. Potem ściskamy sprężynę i odkręcamy kluczem oczkowym i kluczem imbusowym nakrętkę od tłoczyska amorka. Jak nie zabezpieczymy sprężyny to możemy szukać dobrego stomatologa. :) I po tej operacji można wymienić łożysko górne amorka. Skręcenie w odwrotnej kolejności Edytowane 17 Grudnia 2011 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 zwrotnica przykrecona jest na 1 srubie 18' i zwrotnie zbijasz z amortyzatora mlotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi