TicTacDDZ Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 witam... ma ktoś może schemat kostek iso do megane??? kupiłem wczoraj autko i jedna kostka (ta od głośników) jest cała i zdrowa....ale nie ma drugiej ;/ tej od zasilania itd...zostałe gołe kable bo ktoś musiał wyrwać;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Cześć A służy do podłączenia zasilania radia i tak: 1 - biało fioletowy kabelek - GALA sygnał sterujący głośnością radia w zależności od prędkości auta, 2 - brak w kostce samochodu bez instalacji glosnomówiacej - MUTE sygnał wyciszenia radia przez telefon, 3 - szaro biały - K-BUS diagnostyka radia np. za pomocą VAG, 4 - brązowo czerwony +12V ze stacyjki, 5 - czarno niebieski +12V przy Navi sygnał przeciw kradzieży SAFE, 6 - szary niebieski - podświetlenie radia 7 - czarny niebieski - +12V stały z akumulatora - podtrzymanie pamięci, 8 - brązowy - (-) masa. Cześć B służy do podłączenia głośników: 1 - PrawyTyl + 2 - PrawyTyl - 3 - PrawyPrzód+ 4 - PrawyPrzód- 5 - LewyPprzód+ 6 - LewyPrzód- 7 - LewyTyl+ 8 - LewyTyl- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemensit Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Witam wszystkich . mam megi coupe 1,6.16V i cd/radio które jest orginalnie zamontowane nie włacza sie ani wyłacza ze stacyjki po przekreceniu kluczyka trzeba go zapalac recznie i gra ok30 min. jest pikniecie i sie wyłacza .Powiedzcie jak to jest u was w waszych megi .Z góry dzieki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_78 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Jest to zabezpieczenie przed rozładowaniem akumulatora gdybyś zostawił włączone radio. Zawsze po 30 min się wyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 simensit brak plusa po stacyjce. (IGN) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemensit Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 hmmm no widzisz własnie kurt plus jest a to co pisze arek 78 to troszke nie pasuje jak jedziesz autem 2h musisz radio ciagle załaczac troszke nie pasi' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 I tu się mylisz kolego. Arek ma racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemensit Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 no ok panowie powiedzcie mi gdzie tu logika wsiadam do auta odpalam , załaczam radio przyciskiem bo ze stacyjki nie działa , jade 1h i musze je po 30 min załaczyc wysiadam sprawa jasna musze je wyłaczyć hmmm. powiem tak w normalnym standardzie wysterowanie ze stacyjki jest na załaczenie radia lub wyłączenie a tu niestety nie badz jest ukodzone bo działanie przypomina mi załaczenie radia na postoju bez stacyjki i samo sie wyłacza po czasie .Mysle ze ktos podpowie jak ma może radio jest kapito;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 O tym samym mówię, że brak plusa po stacyjce, albo na kostce, albo na obwodach radia...:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Sprawdź czy do radia dochodzą napięcia wspomniane przez kolegów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemensit Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 do radia dochodzą chyba musze rozkrecic radyjko bo + do podswietlenia tez dochodzi ale nie swieci ma ktos może z was jakich schemat z góry bardzo dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Możliwe, że plus do podświetlenia interesuje radyjko tylko jak jest plus po stacyjce;) (sprawdzę w weekend jak nie zapomnę). Co do radia, podaj KONKRETNY numer radia (wyjmij i looknij na wlepkę ). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemensit Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 oki kurt dzieki jutro napisze co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blachary Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Witam mam problem wczoraj w trakcie jazdu radio przestalo nagle grac najpierw przestala grac tuba a pozniej glosniki samochodowe z radiem nie wiem co jest grane . sprawdzilem wszystkie bezpieczniki i nic. pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xordan Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam Niedawno kupiłem Meganke Coupe z 2000r i mam taki problem z radiem. Auto kupiłem z dwoma radiami. Oryginalne radio Renault na kasety i jakieś stare. Stare radio było założone. Sprzedaca powiedział mi, że on nie zakładał radia oryginalnego, motywując to ty, że kradną. Stare radio działa ok, z oryginalnym jest problem. Z tego co się orientowałem, do radia dochodzą 4-ry kostki i antena. Jedna z kostek - niebieska jest od zmieniarki cd. Mój problem polega na tym, że radio rozładowywuje mi akumulator. Jak podłączyłem oryginalne radio - wszystko działa ok, sterowanie przy kierownicy i wyświetlacz ok - pojeździłem 2 dni i padł akumulator. Teraz jeźdże na starym radiu i aku jest dobry na 100%. Przy czarnej dużej kostce było coś kombinowane, jeden z czerwonych kabli wychodzący z kostki był podczepiony do żółtego. Podejrzewam, że to jest powód, jednak nie jestem pewien. Z tej samej grupy kabli wisi jeden niebieski - luźno, nie dochodzi do kostki. Poszukuje jakiejś mapy kabli w kostkach albo jakiegoś zdjęcia dobrze podłączonego radia. Czy ktoś jest w stanie pomóc ? Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi