cuma Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Witam. Dziś wieczorem jak wyszedłem z pracy, odpaliłem auto i czekałem aż się zagrzeje żeby szyby odmarzły. I tu się pojawił pierwszy problem:( Otóż długu długo tak stałem żeby coś widzieć przez przednią szybę. Wskazówka temperatury już się podniosła a z nawiewów zimne leci. No nic myślę, widzę że się da jechać więc w drogę. Jechałem już taki kawałek silnik się coraz bardziej rozgrzewał a z nawiewu nadal zimne. Wskazówka podskoczyła już do czwartej kreski, otworzył się termostat wskazówka opadła poniżej trzeciej kreski. Z nawiewów zaczęło już lecieć letnie powietrze. Przejechałem tak z 15 km i dopiero wtedy zaczęło być gorące powietrze. Dodam że nie było tego problemu przed wymianą termostatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalewski Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Witam.Miałem coś podobnego kiedyś. Możliwe że wymieniłeś termostat z dobrego na zepsuty albo działający błednie. Mozliwe że zapowietrza Ci się układ chlodzenia i masz poduszke powietrzna na nagrzewnicy i cięzko jest na początku pracy silnika aby gorący płyn trafił do nagrzewnicy i dopiero gdy znacząco wzrośnie temperatura w układzie i wzrośnie cisnienie jakoś przepycha i masz ogrzewanie. Ale problem będzie powracac gdy wystygnie silnik. Sprawdz czy nie masz ubytków plynu chocby małych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cuma Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Ubytki są właśnie:( wymieniłem termostat ponieważ z jego okolic ciekł mi płyn. Teraz to nawet reduktor potrafi mi zamarznąć zanim porządnie rozgrzeje się silnik. Ktoś mi to mówił że może mam uszczelkę głowicy wywaloną i przez to zapowietrza mi się układ. Odpowietrzyłem już dwa razy, i nic problem powraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi