norbert_p Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Witam. Postanowiłem stworzyć nowy temat, aby dla wszystkich zainteresowanych kupnem auta z silnikiem TCe dać jakąś wskazówkę o awaryjności (lub nie) tych motorków. Nie mogłem zaznaczyć w prefiksie tematu "wszystkie auta" bo tego nie ma więc proszę WSZYSTKICH użytkowników renault z tym silnikiem o wpisywanie się tutaj. Podawajcie przebiegi swoich turbo benzynek oraz ewentualne usterki. Mój to na razie tylko 500km więc nie mogę złego słowa napisać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 30 tys i wszytko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 U mnie 17 tys. km bez usterki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek cz-wa Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Witam Przebieg 20 tyś. Bez żadnych awarii. Tylko raz kasowany błąd – spalanie stukowe (pojawił się komunikat – paliwo Shell 95)). Trzy wymiany oleju i śmiga aż miło. Spalanie od min 6,5 do 11 l wynik z dystrybutora, komp pokazuje spalenie większe o 0,4 – 0,5 l. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 U mnie przy 11 tys. wymieniono wiązkę elektryczną po awarii HF. Teraz 13000 i wszystko O.K. Przy 4 tys. wymiana oleju na koszt dealera - miałem to w "gratisach" przy kupnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 U mnie 38000km i jak na razie wszystko gra :) Oby tak dalej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolo1976 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Ja trochę ponad 28 tys. przejechane i żadnych problemów z tym silnikiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klarabuch Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 23 tyś. km i jest bez awarii. Jedyny mankament to akumulator - ciągle jest rozładowany, ale to przez moje użytkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekade Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 15.000km i nic. Sama przyjemność z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes74 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Widzę że jakoś tak się mało tym jeździ. Ale dobrze że ludzie zadowoleni. PS> Gdyby wyszukiwarka działała lepiej to bym nie zakładał 2-go tematu. Po wrzuceniu TCe - zwraca tylko mój zamknięty wątek z odniesieniem do tego tematu. Czasem lepiej coś tu znaleźć z poziomu googla niż tej wewnętrznej wyszukiwarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Mało? Silniki te mają dopiero 3 lata. Zostały wprowadzone w 2009 roku do Megi III. Przecież zwykły użytkownik (nie z jakiejś firmy) nie najeździ w przeciągu tego okresu więcej jak max 50 tyś km (wg mnie). Stąd takie przebiegi. Mój to dopiero 2 tyś km. Zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 28k i zero usterek silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes74 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Na scenicforum.de są ludzie którzy w 2.5 roku nabili ponad 70 tys km w 1.4 TCe. Więc 3 lata to może być całkiem sporo.... W swoim benzyniaku w 3 lata mam 2x więcej niż rekordziści w 1.4 TCe tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekade Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Każdy jeździ tyle ile musi. I co z tego, że na forum niemieckim niektórzy robią 70kkm w 2,5 roku. Mój ojciec robi 50kkm rocznie, a ja robię 20kkm. Nie będę przecież jeździł, żeby jeździć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjow Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Witam , zakup auta grand scenic III czerwiec 2011 ,obecnie 23000 km , brak usterek silnika ,tak trzymać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi