Wydra_Scenic Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Witam, mam takie pytanko otóż gdy tankuję mojego Scenica gazem raz wchodzi w niego 42 litry (czyli taka jak pojemność butli) a raz maxymalnie 28 litrów i zawór odbija. Co ciekawe te 28 litrów wchodzi tylko na Shellu a na mniejszej, zwykłej stacji LPG tankuje więcej. Zastanawia mnie to czym to jest spowodowane? wiadomo, nawet jakby był jakiś lewy gaz, gęstość inna itd, to i tak nie było by chyba aż takiej różnicy prawda? tymbardziej, że przy tankowaniu na jednej jak i drugiej stacji różnicy w spalaniu nie widać żadnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 A może ciśnienie mają większe i więcej wciska gazu? Poza tym, butle mają chyba tak ze 20% pojemności zarezerwowane na rozprężenie się gazu, także może być coś nie tak z butlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Widocznie tak jak pisze 0cool mają inne ciśnienie, powstaje zawirowanie i pyk wybija tankowanie, możesz ewentualnie poprosić o ponowne zatankowanie i zobacz czy reszta wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drive Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 do butli 42l nigdy nie wejdzie 42l gazu także tu jest jakieś przekłamanie.. powodem tego że raz nabija więcej raz mniej może być pływak w wielozaworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi