Wydra_Scenic Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Witam Renault Megane Scenic 1,6 RN z LPG, przebieg 183 tys km problem dotyczy tego, że przy skręcaniu, w obie strony słychać jakieś stukanie jakby w kołach. Dodam, że byłem u mechanika, sprawdził i nie są to przeguby:/ Problem pojawia się przy skręcaniu i jednoczesnym przyspieszaniu, aby była cisza muszę praktycznie skręcać bez dodawania gazu przy małej prędkości. Nie mam już pojęcia co to może być, na pewno też nie mam za dużych opon i nigdzie one nie mają styczności z nadkolem. potrafi ktoś pomóc w tym problemie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 może czas zmienić mechanika, ja obstawiam przeguby, też tak miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 łożyska mcphersonów mogą być, drążki lub końcówki drążków... u mnie był kiedyś drążek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydra_Scenic Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 drążki są ok, bo były sprawdzane. ale o tych łożyskach pierwsze słyszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek32 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 To przeguby. Mam to samo. Mimo że jest smar i osłony są nieuszkodzone to stuka przy skręcie i dodaniu gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Potwierdzam przedmówce identycznie miałem wyglądały dobrze ale były już do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zużyte poduszki silnika też mogą powodować takie efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi