Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Menault Megane odpalanie zimnego silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatam. Mam problem z moim renault megane 1.9d polega on na tym ze cieżko odpala na zimnym silniku. Odpalając silnik sie krztusi ( łapie i gasnie) nacisniecie lekko pedału gazu pomaco w rozruchu. Gry juz silnik odpali chodzi jakby nie na wszystkie cylindry a z rury wydechowej wydobywa sie biały moze białoszary dym jak z parowozu, silnikiem przez jakiś czas szarpie, po kilku sekundach chodzi normalnie nie przerywa kopcenie ustaje ze nie widac zadnego dymu, samochod taki juz kupiłem ale gdy pękł mi pasek rozrzadu i została sciagnieta głowica , zrobione zawory odpalał troszke lepiej niz przed peknieciem. Świece wymieniłem, paliwo się nie cofa, popwioetrza w układzie paliwowym nie ma. Dodam ze podczas jazdy gdy dodaje gaz słychac dziwny świst. Rozmawiałem juz z kilkoma mechanikami kazdy stwierdza cos innego ostatni stwierdził ze trzeba ustawić specjalnym urzadzeniem zapłon silnika kolejny kazał sprawdzac wtryski inny wymienic pompe wysokiego cisnienia Co moze byc tego przyczyna ? wystarczy ze jest troszke ciepły a odpala normalnie a im nizsza temp. zewnetrzna tym gorzej. Prosze o pomoc w zdiagnozowaniu przyczyny i gory dziekuje

/0cool: zagadnienie opisywane szeroko na forum, poszukaj i poczytaj, ewentualnie dopisz się do istniejących wątków. Dodatkowo upraszam o częstsze stosowanie pl liter a nie wybiórczo jak to czynisz teraz!

Edytowane przez 0cool

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!