RudaRoxa Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 (edytowane) Witam! Moje autko to Renault Megane Coupe/Coach r. 1998 1,6e 8V wersja w klimą. Mój problem pojawił się po wymianie pompki spryskiwaczy, która znajduje się w prawym przednim nadkolu. Gdy odebrałam auto wszystko było okej - niedziałający wcześniej spryskiwacz zaczął działać. Następnego dnia wracam z pracy, włączam spryskiwacz oraz wycieraczkę, bo padał deszcz a szyba była brudna. Na chwilę włączam też ogrzewanie na tylnią szybę. Przy wyłączaniu tych trzech narzędzi za każdym razem słyszę pstryknięcie w obszarze bezpieczników(przekaźników) po lewej stronie od kierownicy. I tak się zaczęło. Teraz przy każdym włączeniu wycieraczki, spryskiwacza, czy ogrzewania na tylnią szybę słyszę to pstryknięcie. Na dodatek(nie wiem czy to ma coś wspólnego z problemem) kiedy problem zaistniał przy włączeniu tych trzech rzeczy zgasł mi na moment samochód. Co to może być? pozdrawiam Edytowane 3 Stycznia 2012 przez RudaRoxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Znawcą nie jestem, ale kiedy załączają się wycieraczki, czy ogrzewanie tylnej szyby, właśnie powinien zadziałać przekaźnik i to on tak pewnie pstryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudaRoxa Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Tak, masz rację. Już zmieniłam temat. Dodano: 05 sty 2012 - 21:43 Dzisiaj dodatkowo zauważyłam, że gdy stoję na światłach, albo auto nie jest w ruchu to wycieraczki przestają działać. Wystarczy, że dodam gazu znowu coś pstryka i zaczynają działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 To taki bajer - po zatrzymaniu wycieraczki przełączają się na niższy bieg. Moim zdaniem dobrze przemyślane i bardzo przydatne. U mnie nie reagują na dodanie gazu, załączają się po ruszeniu z miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi