cheerz Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, ostatnio bylem na naprawie turbiny, i wydaje mi sie, ze nie ma takiej mocy jak rok temu, i chyba ma za male obroty... siega do 4.5k. Do ilu powinien sie krecic? Czy sa to prawidlowe maksymalne obroty? Bo jezeli nie to bede musial sie przejechac na gwarancje do serwisu. Licze na szybka odpowiedz! Dziekuje i zycze milego dnia! Krzysztof Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 0cool Edytowane 8 Stycznia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Czy na biegu, czy na sucho aż do odcinki chyba, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheerz Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Te obroty osiągnąłem na luzie. Dodano: 13 sty 2012 - 20:52 Podbijam temat, bo do tej pory nie wiem czy bede musial odwiedzac mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes0420 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Kolego z tego co wiem to 5 tyś to jest granica którą nie powinno się przekraczać dizlem więc 4500 to raczej standardowe odcięcie zresztą mam dci i też 5tyś nie osiąga na luzie jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 W moim to około 4800 może mnie odcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu105 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 (edytowane) obroty max silnika DTI wynosza 4800 bez ociazenia i 4750 pod obciazeniem,jednak wystepuje jeszcze ogranicznik predkosci .dlatego osiagajac v-max silnik nie ma jeszcze max obrotow .w lagunie v.max to 185kmh (licznikowe 195)i jest ona osiagana przy ok 4300 obrotow. Edytowane 13 Stycznia 2012 przez jasiu105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WscieklyAmok Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Czy mi się wydaje, czy temu kolesiowi na tym filmiku silnik się gotuje? 4,5tys obr. jest ok, u mnie jest tak samo przy 1.9dti Jeśli uważasz, że Ci mocy brakuje to posprawdzaj jeszcze inne rzeczy, jest trochę tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu105 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 silnik sie nie gotuje jest jak najbardziej ok.poprostu ze wzgledu na webasto jest zamontowany termostat o wyzszej temperaturze 92°C zamiast standardowo 85°C i to robi tak duza roznice we wskazaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi