wojtasm91 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Witam mam pytanie jestem we francji u znajomego znalazłem ładną megane 3 w dci z 2011r niestety autko nie odpala. Z tego co wiem nie odpala ponieważ ma zapisany w sterowniku poduszek wpis o kolizji. Francuzi mają na placu sondę can clip v 114 niestety meganka nie chce się połączyć ponieważ prosi o jakiś klucz sprzętowy czy coś takiego. Przyznaje że pierwszy raz widze coś takiego dlatego mam pytanie. Jak zdobyć lub obejść tel klucz bo nie chce kupować przyslowiowego kota w warku. Z góry dzięki za pocmoc w rozwiązaniu problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Niestety, ciężko dostać coś co oszukuje serwisowy klucz sprzętowy. Osobiście nie widziałem jeszcze takiego sprzętu na oczy, a w Meg3 spotkałem się z tym samym problemem. Najłatwiej, i pewnie najtaniej sprawdzić auto w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasm91 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Kurcze to ciekawe... Jedyny pomysł na ospalenie tej meganki jaki mam to wyjęcie sterownika poduszek rozebranie go i usunięcie wpisu programatorem ale jak tak będzie trzeba rozwiązywać wiekszość tego typu problemów to przeciętny Kowalski znów dostanie po kieszeni. Co do AISO nie podadzą ci tego przez telefon nawet po dokonaniu przelewu. A co do polskich serwisuf marki Renault to co to za serwisy skoro nie moją dostępu do kompletnej bazy danych i za wszystkim trzeba czekać na odpowiedź z Francji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Szybka sposób na odpalanie to podmiana sterownika i komputera BSI. Na allegeo są kompletne zestawy do odpalania samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Woytus, wszystko zależy do tego gdzie zapisywany jest bit "crash data". Rownie dobrze kopia może byc w sterowniku silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi