accusync Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Witam Zauważyłem że w mojej Megane, stan płynu chłodniczego nie jest za wysoki , więc postanowiłem dolać. I tu mam pytanie , ponieważ nie wiem jaki tam jest wlany płyn. Z tego co wiem to Kuler'a można mieszać że wszystkimi ale nie mogłem go nigdzie dostać, ale w sklepach doradzali że najlepiej mieszać z Petrygo. Rzekomo można go ze wszystkimi też mieszać i nic się nie stanie. Stąd moje pytanie , czy można dolać Petrygo do płynu którego marki nie znam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszM Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Wlej Prestone, mieszalny i nie zmienia barwy, jest przezroczysty. PS. Jaki tam masz teraz kolor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accusync Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Taki to żółty/zielony , na pewno nie różowy ani niebieski Edytowane 21 Stycznia 2012 przez accusync Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektromajster123 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Wlej albo eko albo prestone. Płyny sie mieszaja ale zalezy to od glikolu jakiego koloru sa płyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accusync Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Bo Petrygo jest koloru żółtego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zawsze dolewało się według koloru,nie wiem jak teraz jest Ale chyba tak samo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszM Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Bo Petrygo jest koloru żółtego ? Chyba niebieski. Wlej więc Prestone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accusync Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Dolane Prestone Ile wchodzi litrów płynu jakbym chciał wymienić cały płyn i wlać nowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszM Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 6 litrów ma układ, ale nigdy nie spuścisz wszystkiego, więc jak kupisz 5-litrową bańkę to styknie wymiana raz na 4 lata jeżeli dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accusync Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 No właśnie czytałem ze 6l więc mi się dużo widziało i dlatego pytam :) no to będzie trzeba kupić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Pierwszy, lepszy znaleziony http://megane.com.pl/topic/881-plyn-do-chlodnicy/page__view__findpost__p__15847 Zamykam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi