marcinm67 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 witam wszystkich, otóż mam od pewnego czasu problem z moją meganką II 1,6 16V z 2003r. Nie znalazłem podobnego wpisu na forum więc zakładam nowy temat. Jak otwieram drzwi kierowcy, nie pali się na wyświetlaczu ikonka o otwartych drzwiach ani nie włączają się światła wewnątrz auta, otwarcie drzwi po jeździe nie wyłącza tez radia ani nie odcina zapłonu. Zdarzało się to sporadycznie jakiś czas temu, a teraz już za każdym razem. Zauwazyłem że jak drzwi otworzę a potem je przymknę ale nie do końca to zapłon odcina i radio wyłącza, więc wydaje mi się że ma to związek z zamkiem w drzwiach...jak ruszam zamek śrubokrętem to wszystko działa, a jak już normalnie otworzę drzwi to nie działa. Od strony pasażera wysztko działa dobrze, kostki z kablami przeczyściłem, schowek pod wycieraczką mam zamknięty. Może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać bo jest to dość uciążliwe, albo jak ewentulanie wymienić ten zamek lub go wymontować i naprawić. Da się to zrobić samemu czy elektryk jest niezbędny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Czujnik otwarcia/zamknięcia drzwi nie odbija albo się zastał, przez co komputer non-stop widzi go jako by drzwi były zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Wszystko zależy od twoich umiejętnoci mechanicznych, więc trudno wyrokować. Według mnie najgorszą rzeczą jest demontaż tapicerki, reszta już górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinm67 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 da się kupić sam ten czujnik otwarcia/zamknięcia drzwi czy najlepiej wymienić cały zamek? ten czujnik znajduje się w zakmu czy w klamce? bo kiedyś czytałem że w klamce tez jest jakiś czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi