ironweb Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Witam, od pewnego czasu mam taki problem i nie wiem co może być jego przyczyna. Podczas skrecania w lewo z predkoscią ok 70km/h i wiekszą coś dziwnie piszczy w ukladzie kierowniczym. Dzwięk chyba wydbywa się z przodu ale ne jestem pewien na 100%. Dodam, że ten problem nie wystepuje podczas skrecania w prawo :) oraz skrecania w lewo z niewielką prędkością. Na pewno nic nie odziera o opone bo patrzylem. (ostatnio wymieniałem klocki hamulcowe z przodu lecz wszystko wykonałem prawidłow czyli przeczyszczenie wszystkiego itp. wiec to też nie bedzie przyczyną) Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Przy tej wymianie klocków nie zapomniałeś czasem wsadzić przewodu hamulcowego w mocowanie na amortyzatorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironweb Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 (edytowane) Faktycznie w lewym przednim kole nie był wtykniety w mocowanie ale nie wiem czy to faktyczna przyczyna jutro pewnie sprawdze bo czeka mnie dłuższa trasa tymczasem dzieki za sugestie Dodano: 28 sty 2012 - 21:51 Dzisiaj po dłuższej trasie nadal było słychać to nieszczęsne piszczenie podczas skrętu, możliwe że to łożysko? Chyba nie pozostaje mi nic innego jak to sprawdzić i je rozkrecić. Jak ktos ma jeszcze jakies sugestie to bardzo proszę o wypowiedz Edytowane 28 Stycznia 2012 przez ironweb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekade Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 A nie piszczą opony? Może trzeba zrobić geometrię kół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 To ja o innym piszczeniu :) Rano na mrozie, do momentu rozgrzania w aucie miałem kilka razy piszczenie przy skręcie kierownicy. Co to jest? Zimny plastik daje śmieszne odgłosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi