jaha Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Chciałe się doinformować jak w praktyce wygląda obsługa silników diesla w megi tzn. co ile km wymieniacie olej i jak się ma w praktyce wymiana paska rozrządu (co przy okazji się wymienia) i co jeszcze trzeba wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
look Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 olej co 10 kkm razem z filtrem oczywiscie filtr powietrza i paliwa co 20 kkm pasek rozrządu i pasek akcesoriów co 60 kkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszG Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 rozrząd co 60kkm? a nie 120? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 ja mam w instrukcji napisane: olej co 30 000 km, rozrzad i pasek co 120 000 km I tak wymieniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Olej co 15.000 wraz z filtrem oleju i powietrza, filtr paliwa co 60.000, pasek rozrządu, akcesoria, pasek wieloklinowy co 90.000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
look Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 rozrząd co 60kkm? a nie 120? MariuszG, to nie jest moje pierwsze reno, więc to co w książkach piszą to ja między bajki wsadzam, bo trochę już się naoglądałem silników serwisowanych zgodnie z tym co w książkach napisali olej co 30 000 km, jeśli będziesz się tego trzymał coś w silniku na pewno padnie, loteria czy będzie to turbina czy coś innego, ale małe szanse żebyś pojeździł spokojnie (chociaż tego Ci życzę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertto Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Ja olej zmieniam do 20 000 pod warunkiem że pełen syntetyk, półsyntetyk co 15 000. Oleju radziłbym pilnować - turbinka jest wrażliwa. Rozrząd do 90 tyś. filtr powietrza nie jest drogi więc wymieniam razem z olejem - do 20 000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 A jak się ma sprawa z pmpowtryskiwaczami (kupiłem używany samochód) i jak usłyszałem ile kosztuje jeden to trochę się wystraszyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
look Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 jaha, ale przecież w żadnym reno nie ma pompowtryskiwaczy (to tylko vag'i mają) więc jakby nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 z rozrządami to prawda - większość samochodów nie dojeżdża do planowanych 120tkm, do 90tkm dojeżdżają wszystkie wiec przy 90 warto rozrząd zmienić. 60 tkm to mocno przesadzona zapobiegliwość, ale pewnie warsztat się cieszy. Olej ja rownież (plus wszystkie filtry bez wyjątkow) zmieniam co 20tkm mimo ze producent mowi o 30tkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi