Dilon69 Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 witam forumowiczów, mam od niedawna Megane I 1.6 z 1998. Kiedy odpalam to nawet mimo mrozów nie ma problemu, zaczyna się kiedy przejadę kawałek, nawet 100-200m, kiedy zdejmę nogę z gazu od razu spadają obroty do 0 i gaśnie. Kiedy odpalam ponownie muszę dodać gazu i trzymać na wyższych obrotach, wtedy piszczy coś, tak jakby pasek. Rozrząd powinien być ok bo był wymieniany ok 20 tys temu. Usterka zaczęła się w sumie podczas mrozów chociaż wcześniej słyszałem już taki pisk po wjechaniu w kałużę. Jeśli ktoś ma pomysł od czego zacząć poszukiwania to proszę o radę. Jest jeszcze jeden mały myk, korek wlewu oleju trzyma dość luźno i już dwa razy wypadł podczas jazdy, czy może mieć to wpływ na pracę silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceman_k Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Mam dokładnie to samo! Megane Classic I 1998r 90KM Jak się zagrzeje jest ok. A takie cuda jak Tobie dzieją mi się poniżej -14 st. :) Zakladałem że coś przymarzło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Niejednokrotnie już, temat był poruszany. Proszę :), przypasować swoje objawy i wpisać się bądź znaleźć odpowiedź na swoje bolączki. Zamykam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi