kocuper Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Czujnik ciśnienia jest zlokalizowany na obudowie reduktora. roman518, napisałem Ci w mailu jak dobrać się do gazu bez pomocy CLIP'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekw4 Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Mam taki sam problem przełacza sie na paliwo sam i wymienilen parownik i filtr gazu jak rowniez sonde lambda przed katalizatorem.Prosze opomoc i sugestie [ Dodano: 2007-10-02, 13:12 ] Cisnienie w instalacji powinno byc 0,9 bara [ Dodano: 2007-10-02, 13:15 ] Moze ktos wie skad wziasc oprogramowanie do diagnostyki instalacji AG LPG fabrycznie montowanej instalacji do 1,6 16V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Na elektrodzie jest oprogramowanie i jeszcze kilka dodatków. W gnieździe OBD2 PIN 7 masz linie K z komputera gazowego. Masę i plusa sobie znajdziesz. Interface prawdopodobnie powinien dzialac na max323. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Do pełnej komunikacji, czyli odczyt i zapis, potrzebna będzie chyba linia K i L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Niekoniecznie. Transmisja szeregowa, załatwia to protokół. Przykład krótkofalówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Nie znam się na krótkofalarstwie. Wiem tylko, że interfejsy docentralek LPG mają linie L i K. Ten, który zrobiłem do Stagów też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Lewy, krótkofalówka opisuje filozofie (zasadę) działania transmisji szeregowej (prościej się chyba nie da). Wykorzystanie linii K i L pozwala na równoległe nadawanie i odbiór, a to daje możliwość pracy w czasie rzeczywistym. Ponadto oprogramowanie takiego rozwiązania jest dużo prostsze ... zagalopowałem się ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 OK. Rozumiem. Na jednej linii odbiór i wysyłanie. Raz jedno raz drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman518 Opublikowano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 zrobiłem to sam - bo ile można płacić za usługę która nie daje efektów!!!!!!! 700zł już wyłożyłem i nic wymontowałem wtryski , zalałem kilka razy spreyem do czyszczenia gaźników, przedmuchałem powietrzem------trochu pomogło , ale to jeszcze nie to a wiec na "oko" zwiększałem ciśnienie na wtryskach do ok 1,5 obrotu(nie mam manometru ,trójnika i rurek) jeżdze po mieście 2 tygodnie i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek74 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 SEKWENCYJNA INSTALACJA GAZOWA SGI 2 !!! Czy jest to dobra instalacja do Scenica 1.6 8V 1997r. ??? Proszę zapoznać się z regulaminem forum. Tam doczytasz jak piszemy posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman518 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opisana wyżej instalacja na której jeżdże już 4 lata nie sprawia problemów, podstawa to sprawdzić ciśnienie po reduktorze i trzymac na odpowiednim poziomie - nic więcej się nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ascierski Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Czy ktos z was wie w jaki sposob mozna odczytac informacje z komputera lpg bez clipa? w Renault maja problemy z moim fabryczny lpg, a koles ktory zna sie na instalacjach ag niema clipa (kolo sie zamyka). jakiego programu uzyc, czy interfejs elm da rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman518 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Witam Ponawiam pytanie: Czy ktos z was wie w jaki sposob mozna odczytac informacje z komputera lpg bez clipa - instalacja fabryczna AG SGI? Czy za pomocą programu DDT2000 jest mozliwy odczyt parametrów lpg - instalacja fabryczna AG SGI? Czy istnieje może jakiś inny interfejs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Co rozumiesz przez "fabryczna"? AG SGI ma swoją odrębną centralkę. Czy w Twojej instalacji jej nie ma? ECU steruje gazem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi