roman518 Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Witam mam problem z instalacją lpg AG SGI holenderski Zamontowany fabrycznie w renault scenic 1,6 16v -- problem polega na tym ze podczas jazdy pod obciążeniem przełącza na benzynę, na postoju luzie działa poprawnie na wolnych obrotach i przy dodawaniu gazu Zregenerowany parownik, wymieniony filterek i dalej nie działa - tak jakby przy obciążeniu brakowało mu gazu "gaziarze" chcą teraz wymieniać butle na lpg a ja już zostawiłem u nich kupe kasy i NIC Prosze o jakieś sugestie może ktoś to już przerabiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 NIestety nie znam softu tej instalacji, jednak szukałbym (jeśli są) alarmów o zbyt niskim cisnieniu gazu lub zbyt długich czasach wtrysków. Póki co nie ruszłbym butli. Jeśli soft nie zapisuje błędów, w ciemno próbowałbym zwiększyć ciśnienie gazu na parowniku lub zwiększyć średnice dysz wtryskiwaczy i ponowna kalibracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Prawdopodobnie za małe ciśnienie w reduktorze. Z wtryskami niewiele zdziałasz, zostawiłbym je w spokoju. Autoryzowany Dystybutor i Zakład Montażu Rzeszów PPHU Romex S.J. ul. Krakowska 150 tel. 017 860 23 00, 863 71 14 email: [email protected] Zadzwoń i pagadaj. No chyba, że już byłeś u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman518 Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 dzięki za odpowiedz w romex-ie byłem to co napisałem to oni stwierdzili i zrobili nie mozna podłączyć pod komputer bo trzeba mieć program CLIP do renault ten sam komp steruje pb i lpg a reno rzeszów byłem nic nie zrobili i skasowali 300 ponoć za połaczenie clipa i czyszczenie wtrysków a to nic nie pomogło scenic jeżdził świetnie 1,5 roku na lpg dopuki teraz nie wyjeżdziłem lpg do końca i może to zbieg okoliczności ale od tego się zaczęła usterka i..........płacę za naprawy a jezdze na pb bo nie możma znaleźdż uszkodzenia pozdrawiam i czekam na uwagi....podpowiedzi.....????? [ Dodano: 2007-09-26, 20:29 ] reduktor ma być OK - po regeneracji 500zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Podaj mi numer vin, poszukam w dokumentacji. Ponadto nie jest prawdą, że ten sam komputer steruje Pb i LPG. Dla przykładu skan z dokumentacji (scenic2) - instalacja jest identyczna (5 to komputer LPG a 1 to komputer PB). Prawdopodobie dostęp do ustawień LPG odbywa się po OBD2, co może sugerować dostęp poprzez komputer PB. Zaskoczony jestem, że goście z EPLIGAZ mając dokumentacje nie byli w stanie Ci pomóc. Pozostaje męczyć serwis renault (reklamacja). Nadal uważam, że ciśnienie na listwie jest za małe (za mało gazu podaje). Zapytaj u gazowników, czy ustawili wstępne napięcie mambrany po jej wymianie (to jest ta właśnie regulacja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman518 Opublikowano 27 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 na listwie wtryskiwaczy jest ustawione ciśnienie 0,9 tylko nie pamiętam w jakich jednostkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Powinno być troche ponad 1. Ja mam 1,05. 1 Pa = 0,102 bar. Czy jest to w barach czy z pascalach to i tak masz za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman518 Opublikowano 28 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Czy przyczyna tego mogą być zabrudzone wtryski? Jak i czym ich wyczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Obawiam się, że mogą być nierozbieralne. Chyba łatwiej i szybciej wymienić je na np. całą listwę valteka. Taki to urok instalacji fabrycznych, że ugryść je można tylko (zazwyczaj) w ASO. A tam jak wiadomo sami fachowcy. A od LPG to w szególności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Pomyliłem się ciśnienie masz dobre. Opis wtryskiwacza jest na stronie producenta http://www.teleflexgfi.com/af_components.p...read=Automotive Na allegro widziałem cenę 270zł za szt. http://moto.allegro.pl/item248842821_ag_ko...cji_ag_sgi.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Czyli 1080zł. za komplet :-P Za tyle kasy to możesz zmienić cały przód instalacji z gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman518 Opublikowano 30 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 czy jak zwiększe ciśnienie gazu na listwie wtryskiwaczy to będzie podawana większa ilość gazu przy pełnym obciążeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Skrócą się czasy wtrysków. Przy obciążeniu jednak będzie zapas do wykorzystania. Oczywiście ciśnienia nie można zmienić sobie ot tak, na oko. Po zmianie trzeba zrobić kalibrację instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman518 Opublikowano 1 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 na czym polega ta kalibracja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Prawdopodobnie pada czujnik ciśnienia. Miałem taki przypadek. Przełacza na gaz i czasem wraca na PB bez jakiekogolwiek sygnału. Wymieniliśmy czujnik ciśnienia i poszło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi