sanset Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam. Mam pytanie do użytkowników instalacji stag.Jutro mam montować gaz do meganki 1.4 16v model po lifcie gazownik proponuje mi instalacje staga 200 lub o 200 zł.droższą stag 400. Powiedział że na na tych dwóch bedzie chodził ale stag 400 ma wiecej możliwości. Mam pytanie do was czy zostać przy tańszej instalacji stag 200 czy warto dołożyć i zamontowac staga 400.czy jest to jakas wielka różnica? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Mój drogi, stag 400 jest do bezpośredniego wtrysku, którego nie masz i nie będziesz mógł go założyć. Jak już to 300 isa2/+. Generalnie ja bym już staga na dzień dzisiejszy nie montował, warto pomyśleć o lpg techu, klon staga z ogromnymi możliwościami i w dodatku tańszy od swojego dawcy. Polecam Ci zestaw tech 214, reduktor shark i koniecznie dobre wtryski np. hana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARREK Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Ja polecam stag 300isa2 do tego reduktor. 01 i wtryski hana2000 wkładaj,sprawdzone. Kolega z,lpgtechem co chwila ma problemy. Kwestia tak naprawdę to znaleść dobrego gazownika. A wcale taki tańszy nie jest. Różnica ok. 400zł to żadna różnica. A później za wizyty też trzeba płacić Edytowane 14 Lutego 2012 przez DARREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Zdaj się na gazownika, przy ewentualnych awariach nie będzie mógł nic na Ciebie zwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) DAREKK a jakie to problemy ma z techem? Tak się składa, że chętnie udzielę supportu w porozumieniu z kolegami z techa. 400 pln to jest różnica, a przepłacanie za staga jest niedorzeczne, reszta podzespołów ok. Choć sądzę, że alaska obrobi to auto bez problemu i w tym momencie to lepsze rozwiązanie. Czekam na info o techu, prosiłbym też o konkretniejsze wypowiedzi, ja powiem, że mam problemy z vialle, prinsem i keihinami, twierdzenia bez argumentów są do niczego Edytowane 14 Lutego 2012 przez Marek_07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanset Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Dzięki. Może to był stag 4 a nie 400-moja pomyłka będe u gazownika w przyszłym tygodniu to dam znać jaką instalcje mi załozy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Sterownik to nie wszystko, powiem więcej sterownik to najmniej ważny element instalacji, ważne, żeby nie były valteki, tylko hana, albo budżetowo reg. Reduktor alaska będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi