zegus Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam problem mój polega na tym ze moja meganka 1.9 czysty diesel ciezko pali po postoju ,a jezeli juz to z tłumika wydostaje sie bialy dym, dodam ze brakuje mi pomysłow co moze byc przyczyna tego poniewaz wyglada na to ze cofa sie paliwo z pompy do zbiornika a sprawdzilem swiece zarowe , przekazniki, do tego elektrozawory, wymieniony filtr paliwa ,wymieniona tulejka z oringiem w pompie,wszystkie wezyki zmienione ,zalozone az 3 zaworki zwrotne i nadal to samo prosze o jakies rady dodam ze mam pompe boscha Regulamin pkt. 5.2, pkt. 5.6, pkt. 5.7 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Napisz gdzie masz założone te "3" zaworki zwrotne. Oring pod pokrywką filtra paliwa wymieniałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegus Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 filtr mam zalozony wogóle inny cos ala golf 2 zeby wyeliminowac lapanie powietrza na oringach a co do zaworków to mam miedzy zbiornik-filtr, filtr-pompa i na wszelki wypadek na powrocie z pompy Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 (edytowane) Sry ze dopiero teraz :l: Powiedz jaki jest efekt 3 - 4 krotnego pod pompowania paliwa? Wszystkie świece sprawne, a co z akku? Edytowane 22 Lutego 2012 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegus Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 (edytowane) Problem rozwiązałem ponieważ wadliwy był przekażnik od świec podawał napięcie ale ograniczał prąd i świeca dostawała niby 12v ale o bardzo małym prądzie ,za małym aby ją rozgrzać także polecam sprawdzanie przekażnika żarowka z kabielkiem a nie multimetrem Edytowane 23 Lutego 2012 przez zegus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi