grace89 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Witam mam problem z szybami w swojej Megane. Z przycisku otwierania szyb (tego obok otwierania zamykania dachu) mogę opuścić zamknąć szyby ale nie działają z przycisków od kierowcy jak i od pasażerów. Dodam że podmieniałem nawet panel sterujący szybami ten od kierowcy ponieważ myślałem ze coś może nie tak z przyciskami. Nic nie pomogło, silniczki są raczej zdrowe bo szyby otwierają się z przycisku jak wyżej wspomniałem tego obok otwierania zamykania dachu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Miałem taki przypadek, że nagle przestały działać prawe szyby. Nie reagowały zarówno na przyciski po stronie kierowcy, jak i własne. Jednak gdy ruszyłem wszystkie szyby centralnym przyciskiem, to usterka naprawiła się. Dziwne. Ja zacząłbym od rozłączenia na chwilę akumulatora aby zresetować komputer, następnie opuściłbym maksymalnie i podniósł wszystkie szyby aby nauczyć sterownik ich zakresu ruchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grace89 Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Próbowałem i nic. Usterka pojawiła się zaraz po wymianie komputera sterującego silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi