jacolradom Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Witam. Niedawno kupione Megane Coupe 2.0 pali mi (UWAGA!) 20l gazu przy normalnej jeździe. Uznałem, że to wina gazu, ale odkąd jeżdże na benzynie widzę, że pali jej też zdecydowanie za dużo. Wiem, że mam nieszczelność na początku wydechu przy kolektorze i przed sondą lambda. Czy może to być przyczyna? Jak sądzicie jaka może być recepta na rozwiązanie tego problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Kolego , a do czego sluzy sonda lambda? Masz przedmuch jak pod mostem to sonda wariuje, za duzo powietrza i caly czas wahe leje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Temat wielokrotnie poruszany na forum. Skorzystaj z wyszukiwarki !!! Temat zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi