siadula Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 (edytowane) Witam. Od tygodnia borykam się z problemem w mojej megane 1.9 dci z 2003r. Po pojawieniu się kontrolki Check Injection i Service oraz spadkiem mocy (tak jakby auto przełączało się w jakiś tryb awaryjny - spadek odczuwam powużej 2 tś obortów) udałem się do mechanika. Tam wyszedł błąd P0560 - Zasilanie elektryczne modułu sterownika silnika oraz P0651 - Wewn. napięcie odnies. sterownika. Zostawiłem autko u mechanika. Po diagnozie i sprawdzeniu wszystkiego mechanik stwierdził że uszkodzony jest sterownik silnika. Wysłano go do warszawy, do jakiegoś speca. Ten odesłał sterownik twierdząc że jest sprawny i nie ma do niego zarzutów. Mechanik dalej próbuje rozwikłać zagadkę Meganki, co jej dolega. Teraz jest w trakcie dalszego prześwietlania auta. Teraz ja kieruje pytanie do was forumowicze, czy któryś z was spotkał się z podobnymi obiawami oraz prosiłbym o jakieś wskazówki czy może być to sprawa związana z mechaniką pojazdu bądz nie jak twierdzi mój mechanik - mówi że jest to typowy objaw i błędy związane z elektryką pojazdu... ? Dodam jeszcze że na diagnozie wyszedł błąd P0110 - Czujnik temp. powietrza zasysanego. Mechanik skasował błąd i już się nie pojawił lecz dwa powyżej niestety nie chcą już się kasować. Edytowane 27 Lutego 2012 przez siadula Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spectrum Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Może to pierdoła, ale ładowanie jest dobre to raz, a dwa akumulator był wymieniany. Czasami komputer pokazuje coś takiego przy słabym prądzie i zaczyna się ratować aby nie uszkodzić innych podzespołów przez zbyt słaby prąd, no i trzeba sprawdzić wiązkę czy nie jest gdzieś przytarta lub zaśniedziały końcówki no i może warto sprawdzić masę samochodu. Ja od tego bym zaczął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siadula Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Sprawa rozwikłana. Okazało się dosłownie że to pierdoła, mianowicie kabel idący od EGR'a był przetarty. Kabel zreperowany i Meganka lata jak głupia. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi