Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

problemy z odpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich mam nadzieje ze ktoś mi pomorze a mianowicie mam problem z odpaleniem na bezynie a jak jusz już odpali to zachowuje sie jak by niedostawał bezyny po dodaniu gazu zamula i po chwili sie rozpedza szarpie itd. wymieniłem co mogłem i dalej nic wymieniłem pompe paliwa filtr paliwa drugą listwe wtryskową czujnik teperatury wody silniczek krikowy swiece przewody cewki itd.zatankowałem 30 l bezyny i nic moge dodać ze na gazie chodzi dobrze bo tylko tak moge go odpalić i jeżdzić scenic 1,6 8v 1997 rok

lapka2.gif

Regulamin pkt.

5.6 - pl-literki i 5.7 - logika wypowiedzi i ortografia

P_r_z_e_m_o

witam rozłączyłem aku na całą noc i nic jednak beda musiał wybrać sie na kopa może coś wykaże

Dodano: 27 mar 2012 - 20:07

i raczej sądze że dodanie dodatku do bezyny nic nie zmieni bo renia na bezynie zachowuje się jak by odcinała dopływ bezyny ale pompka pracuje cały czas jechałem z bratem i słuchałem pompki jak pracuje i jest ok działa cały czas nie ważne czy zamula czy szarpie

Edytowane przez 0cool

wróciłem właśnie z garażu poruszałem czym się da i nic raczej przewody świece i cewki ok bo na gazie śmiga jak głupi jak go teraz testowałem w garażu na postoju to tak na PB nie chce odpalić chce ale nie może przełączam na gaz i odpalam przemaczał na bp i chodzi na wolnych obrotach po gwałtownym dodaniu gazu zamula i gaśnie jak dodaje gaz delikatnie to wchodzi na obroty i kreci się do max i to tylko się dzieje na benzynie

Edytowane przez 0cool

witam no może kolega ma racje sądząc po objawach to doszedłem do wniosku że to wina chyba wtrysków mam przejechane ponad 360 tys na samym gazie zrobiłem ponad 200 tys z tego zawsze jak miałem problem na bp to tankowałem lepszej bp 98 i miałem po problemie zanim to sie stało to tak mi w zimę dziwnie odpalał tak za 3 razem i jak chciałem jechać bp to było odczuć że coś jest nie tak sadze że wtryski się zapiekły i padły w poniedziałek będę miał drugie zamontuje i dam znać czy jest ok.

bp PB