__Robert__ Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Panowie czy może mi ktoś z Was powiedziec co oznaczaja skróty tj. RT, RN i te cyfry 702,703, 720. itp. Za oświecenie mnie będę wsdzięczny. Z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 RN, RL, RT, RXE to wersje wyposazenia od najnizszej do najwyzszej. a te numerki to gdzie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doti86 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Heh Ja też mam pytanko bo u mnie widnieje napis elysee i moze wie ktoś co to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 te cyfry 702,703, 720 Możliwe, że to wersja silnika, np: K4M700, K4M702 itp, a gdzie te cyfry wyszukałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Tak K7M 702 to są oznaczenia silnika a odczytać je można choćby na tabliczce na silniku jak ktoś ma. Lub w literaturze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 no to 1.5dCi 60kW to K9K722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_palindo Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 RN, RL, RT, RXE to wersje wyposazenia od najnizszej do najwyzszej. nie bałdzo :-/ widziałem wersje RTE RXT RXN i chyba jesszcze jakieś... [ Dodano: 2007-01-07, 22:11 ] elysee wersja specjalna... podobnie jak powszechny w megankach AIR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 RTE RXT RXN te byly juz chyba dopiero po lidftingu w '99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_palindo Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 RTE RXT RXN te byly juz chyba dopiero po lidftingu w '99 widziałem takie oznaczenie i na ph I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Witam wszystkich 2 pytanka: 1. Jeżdżę Megane II 1,5 dci 60kW od stycznia 2007 i cały czas się zastanawiam co oznaczają litery z cyframi np. DrNO ma u siebie K9K. 2. Wycieraczka z czujnikiem nie działa przy wycieraniu z odstępami czasowymi. Czyli albo nie pracuje albo pracuje non stop, po wymianie czujnika sytuacja ta sama, więc wnioskuję że czujnik jets ok. Prosze o jakieś podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 K9K To jest poprostu oznaczenie silnika - typ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 @ gacek_fm ad 1. K9K to, tak jak napisal Prezes, oznaczenie fabryczne rodzaju silnika. w tym wypadku K9K=1.5dCi. pelny numer silnika 60kW(82KM) to K9K722, znajdziesz go wybitego na bloku silnika. patrzac od przodu, po lewej od cylindrow, w okolicy przeniesienia napedu. powinno to wygladac tak ad 2. na galce amsz regulacje czulosci. ja jezdze 99% czasu na dwoch kropkach. zrob tak: odpal silnik, zalacz wycieraczki na 1. bieg, ustaw na 2 kropki, i potem jakims spryskiwaczem (np jak do mycia szyb w domu, albo nawadniania kwiatkow) psiknij na czujnik. jesli nie reaguje to cos rzeczywiscie nie tak jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Dzięki za wyjaśnienie. 8-) Jak przypuszczam Ad 2 musze umieścić w innym dziale forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 dobrze myslisz od razu wyprobuj co Ci napisalem jako test czujnika, jesli sie okaze ze dziala, to moze po prostu musisz sie bardziej przyzwyczaic. jak nie to opisz w odp. dziale co i jak sie dzieje badz nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ematys Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 a ja mam napisane tylko country i co to oznacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi