LukaszNS Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam serdecznie, Mam pewny problem, chodzi o to. Mam Renault Megane I, rocznik 1996, 1.6 benz.+LPG. Auto stało 5 dni, 6 dnia chciałem nim jechać na zakupy no i niestety zonk. Akumulator był rozładowany, kiedy kluczyk ustawiam na pozycję gotowości migają mi kontrolki poduszek powietrznych oraz ten zygzak (awaria elektroniczna?), nie działają wycieraczki, awaryjne oraz centralny zamek na pilota. Postanowiłem więc wymienić akumulator i dalej nic, jedyne co zyskałem, to że silnik kręci, ale nie odpala. Proszę o pomoc, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 poczytaj temat o aktywacji centralnego i wtrysku http://megane.com.pl/topic/337-kod-immobileizera-aktywacja-dzialanie-budowa-kluczyka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszNS Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Myślisz, że coś pomoże? Mi to bardziej, moim zdaniem, wygląda na jakieś zwarcie. Nie działają wycieraczki i awaryjne, które uruchamia się bez włączenia kluczyka. Może komputer jakiś błąd zapisał i teraz nie uruchomi silnika, bez wykasowania tego błędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 jeśli takie awarie masz to poczytaj tematy o UCH / moduł komfortu / BSI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 aktywacji centralnego ? silnik kręci, ale nie odpala. Czy świeci na środku czerwone kółeczko? Immo tak zwane potocznie? Nie działają wycieraczki i awaryjne, Cokolwiek by nie działało zaczynasz od bezpieczników - sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi