aron Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 cześć koledzy jestem tu świeży niedawno kupiłem megane coupe z 96r i nie działa mi centralny zamek w klapie bagarznika czytając te forum postapilem zgodnie ze wskazówkami ale silniczek siłownika działa rozebrałem go i sprawdziłem przy napieciu 12V kable na pierwszy żut oka także są ok czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie może leżeć problem z góry wielkie dzięki [/font] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megaanka96 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 cały silniczek do wymiany z zamka klapy...dostepny na allegro lub szroty,,ewentualnie nowy zamiennik za 40zł,,pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie może leżeć problem sprawdź przewody w gumie między nadwoziem a klapą i sprawdź czy dochodzi sygnał do wtyczki siłownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek24p Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 U mnie też nie działa zamek centralny klapy. Zdjąłem tapicerkę i sprawdziłem próbnikiem czy jest napięcie na pinach kostki. Okazuje sie że jest napięcie na białym kabelku podczas otwierania wszytskich zamków ale przy zamykaniu juz nie. Oczywiście ten silniczek ani drgnie w żadnej pozycji. Czy to wskazuje że jest on uszkodzony i do wymiany? Czy może na tym dugim kabelku (chyba zielony) też powinno być napięcie gdy zamykam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Oczywiście ten silniczek ani drgnie w żadnej pozycji. Czy to wskazuje że jest on uszkodzony i do wymiany? Tak do wymiany jest silniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek24p Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Dopiero dzisiaj się wziąłem się za ten zamek. Wcześniej sprawdziłem pod napięciem 12V silniczek zamka i okazał się sprawny. Przyczyną awarii okazał się przerwany kabelek na wysokości tej gumy w której biegnie wiązka kabli z klapy bagażnika do karoserii. Przy okazji zdemontowałem niepotrzebnie boczki tapicerki w bagażniku żeby dostać się do kostki tej wiązki ale tak jak piszę jest to raczej nie potrzebne bo przy odrobinie siły można tą gumę wyciągnąć i poodkrywać kabelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiu_88 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Witajcie. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem Megane od wczoraj i dzisiaj uporałem się z tym samym problemem. Okazało się, że kable na połączeniu karoserii z klapą są ok, prąd dochodził do końca, ale styki były tak zaśniedziałe, że dopiero po ruszeniu wtyczką zamek zaskoczył. Kostka rozebrana, kable wyczyszczone, przepłukane WD40 i wszystko pracuje jak trzeba. Zanim ktoś wymieni silniczek najlepiej zacząć od kabli. To samo miałem z oświetleniem tablicy i oświetleniem wnętrza, działało tylko oświetlenie nad kierownicą, a reszta wymagała wyczyszczenia i wszystko jest ok:) Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi