kwiatek_ Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Mam problem z Renault Megane 2 2003r benzyna ponieważ po włączeniu silnika i przejechaniu średnio 500m(ale nie zawsze) zapala się "check injection" i dostaje "mocy" delikatnie naciskam gaz a reaguje tak jak bym wciskał go do samej ziemi a obroty mam na poziomie 2-3 tys a spalanie sporo wzrasta. Start/Stop - już jest normalnie bez żadnych problemów. Byłem u 2 mechaników na komputerze i nic nie wykazało. Miał z was ktoś podobny problem kupiłem też takie urządzonko http://allegro.pl/u-480-obd-can-niska-cena-maximum-diagnostyki-i2276903230.html i też nic nie znalazło nie wiem już co robić. Dodam jeszcze że dziejesię to raz dziennie Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez kwiatek_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bongowski Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Witam! Mam to samo, jak narazie chyba nik tie potrafi stwierdzic co to jest, jak bede mial chwile to przepustnice wyczyszcze, może bedzie jakis efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatek_ Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 dokładnie w innym poście poradzono mi,wymianę potencjometru pedału gazu ,została wymieniona i nic dalej to samo ,pojechałem do mechanika który miał clipa do renault i okazało się że górna sonda szaleje poradził mi wyczyścić przepustnicę,przepustnica wyczyszczona problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackassmtv Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Mi znowu sie tak zaczeło dziac po przeczyszczeniu przepustnicy i mm dylemat czy kupić używana i zamienic czy kombinowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonsk Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Ja miałem taki komunikat ale w dieslu. Będąc na niemczech to całe szczęście że był ze mną gość który dobrze szprecha w ich języku. Złapaliśmy na poboczu żółtego anioła ADAC podpioł podpiął pod kompa i stwierdził problem z turbosprężarką. Została przeczyszczona po powrocie do Polski i jak na razie problem zniknął. Edytowane 13 Grudnia 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackassmtv Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 ktoś się uporał z problemem? ja dalej walcze juz pół silnika wymienione co chwile zmieniam mechanika i kazdy mowi co innego zaden nie doszedł do tego co to moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi