megane2003 Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 witam, prosze o opis fukcji radia w MII bo niemoge nigdzie znalesc. Co to znaczy jak miga traffic albo news ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makog Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 a na ftp tez sprawdzales?, a moze by tak uzyc opcji szukaj ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 to radio nie ma funkcji oprócz tego że gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Hehehe, racje ma przedmowca. Traffic i News wlaczasz jak chcesz zeby radio (bez wzgledu na to czy sluchasz w danym momencie cd, czy jakiejkolwiek stacji) automatycznie przelaczalo sie na czestotliwosci (stacje) na ktorych podawane sa informacja drogowe (traffic), albo wiadomosci (news). Tylko z tego co zauwazylem - raz to dziala raz nie (news), albo niedziala wcale (traffic). Opcja przydaje sie niewiem komu. Jak zalezy ci na wysluchaniu wiadomosci, to lepeiej ustaw przypomnienie/budzik na pelna w telefonie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 opcja news działa ;) i opcja traffic też chyba działa a ja korzystam z tej funkcji zawsze i bardzo sobie chwale. ale co to znaczy jak miga to nie mam zielonego pojęcia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane2003 Opublikowano 9 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 a do czego służy "tuner list"?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Tylko z tego co zauwazylem - raz to dziala raz nie - a to już nie zależy od radia. Zgdodnie z normą RDS stacja nadająca musi wysłać sygnał. Jak nie wysyła - funkcja nie działa.Jestem w posiadaniu oryginalnej instrukcji obsługi. Jak znajdę trochę czasu to poskanuję i zrobię ją w formacie pdf. Na razie jak ktoś jest pilnie zainteresowany mogę przesłać ksero. proszę o informacje na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Niewiem, ja tego nie uzywam. Jak mialem wlaczone, to rzadko mi sie newsy wlaczaly, a jak juz sie wlaczaly, to w najmniej odpowiednim momencie ;) Traffic Announcements (tak to sie chyba nazywa) nigdy nie trafilem. Przynamniej na FM. Ale jak wam dziala i jestescie zadowoleni to good for you ;) ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychk75 Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Traffic w Polsce nie działa ;) Parę lat temu nadawała takie komunikaty stacja RMF i były to komunikaty lokalne o drogach (korki, wypadki, pogoda, itp.). Można sobie było słuchać kasety a w chwili kiedy podawane były informacje radyjko się przełaczało. Niestety władza zmieniła prawo i zabroniła stacjom ogólnopolskim nadawania lokalnych informacji (jak ktoś zna to lepiej to niech mnie poprawi) i od tego momentu RMF musiał się z tego wycofać. Kolejny raz władza zafundowała nam krok do tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Było coś takiego z tym radiem. To chyba ogolnie chodzilo o aktywnosc regionalna, a nie tylko nadawanie wiadomosci. Bo wiem ze przez to RMF musial zaprzestac organizowania imprez z cyklu "Inwazja Mocy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfenstein Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 a co to jest tuner list i do czego owe cos sluzy?z tym rmf i traffic to z tego co slyszalem prawda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gets Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 funkcja news i trafic dziala mi tylko na RMF FM, wiadomosci dla kierowcow podawali 1 listopada i wowczas zadzialalo :) to zalezy zapewne od stacji radiowej czy daje jakas wiadomosc na RDS zeby odbiornik mogl wykryc jaka forma wiadomosci obecnie jest nadawana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 tuner list to zapamiętywanie a potem wybieranie stacji w porządku alfabetycznym (dla FM) lub częstotliwości (AM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Na ftp wrzucałem całą instrukcję do MII łącznie z instrukcją do radia. Poszukaj dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi