marny Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Witam chciałem zgłosić problem odnośnie mojej meganki. Autko rozgrzewa się na benzynce i recznie przełączam na gaz. Jednak że dzis przy rozgrzewaniu auta zgasła. Na ciepłym silniku nie chce chodzić na benzynie. O ile pojedzie na 1 i 2 biegu to na 3 juz gaśnie;/ Stan paliwa w zbiorniku to 1/4. Coż to może być za czarodziej albo chochlik w niej :) Na gazie żadnego problemu :) Z góry dziękuję za pomoc Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezaro Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Sprawdź czujnik położenia wału może on jest przyczyną gaśnięcia.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marny Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 OK można pomierzyć jego rezystancję ;>? Albo coś w tym stylu. Jakie są jego wartości? Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezaro Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Jeśli chodzi o rezystancję to musisz poszukać na forum gdzieś to jest opisane.Też miałem taki przypadek i wymieniłem czujnik koszt niewielki koło 70 zł chociaż nie wykluczam ,że przyczyną może być co innego;)najlepiej jakbyś od drugiej Megi podłączył czujnik to wtedy będziesz miał 100% pewność.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi