jerry Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Chodzi mi o dynks, który jest w komorze silnika za i powyżej zbiorniczka wyrównawczego i hamulcowego, czyli po prawej stronie silnika? Dochodzi tam przewód dwużyłowy i wpięty jest na kostkę. Mam nadzieję, że podałem dość jasno lokalizację. Szukałem na ftp jakiegoś rysunku tego silnika z opisem, ale jakoś znaleźć nie mogłem. Jeśli jest, to proszę o hinta gdzie i sorki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Czujnik uderzeniowy ? Jest to koloru czerwonego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 MAP sensor?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Chyba zdjęcie by sie przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Czujnik zderzeniowy to nie jest. ( wiem jak wygląda, a poza tym go nie mam już ;) ) To jest dokładnie nad zbiorniczkiem z płynem hamulcowym obok komputera Chodzi mi o to, że wczoraj jeździłem kilkadziesiąt km z odpiętą tą wtyczką, i nie zauważyłem żadnej reakcji. Nie wiem, czy to dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 ja przed swoim komputerem mam takie ustrojstwo: Czy koledze o to chodzi ;) [center:066c79c8f5][/center:066c79c8f5] [center:066c79c8f5][/center:066c79c8f5] [center:066c79c8f5][/center:066c79c8f5] [center:066c79c8f5][/center:066c79c8f5] Wg. mnie to elektrozawór sterujący EGR. Wężyki połączone do Vacum pompy, EGR, i servo hamulca. U mnie słychać po wyłączeniu silnika jak delikatnie schodzi podciśnienie, własnie przez ten zawór. dodano Jest tam jeszcze coś takiego. To jakiś zespół z przekaźnikami. ( można wyczuć cykanie po włączeniu stacyjki) [center:066c79c8f5][/center:066c79c8f5] [center:066c79c8f5][/center:066c79c8f5] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 I ja zrobiłem fotkę (komórką, więc jakość nie ta). Zaznaczyłem interesujący mnie element.Wygląda inaczej niż ten na fotkach gojgena. Pewnie dlatego, że mamy inne silniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi