Zorbas Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Ostatnio namnożyło się problemów w moim autku. Tym razem zaczęła mi piszczeć kierownica przy skręcaniu. Początkowo tylko, gdy skręcałem w lewo, po dwóch dniach jazdy piszczy już praktycznie przy każdym skręcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Czy to bardziej nie przypomina skrzypienia ? Czy ciężej Ci sie nie kręci kierownicą ? Masz wspomaganie ? Jeśli skrzypi to: Miałem podobnie w Clio, wymieniłem gumowe (harmonijkowe) osłony końcówek drążków kierowniczych, bo były popękane i napakowałem tam dużo smaru bo poprzedniego już nie było. Po ściągnięciu osłon gumowych trzeba skręcić maksymalnie kierownicą, aby wysunął sie drążek nałożyć smar i pokręcić kierownicą, smar wejdzie w przekładnie, potworzyć operacje, aż smar przestanie wchodzić w przekładnie, potem jeszcze trochę go tam włożyć i tak samo należy postąpić z drugą stroną przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zorbas Opublikowano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Faktycznie skrzypienie ;-) Mam wspomaganie, ale nie odczuwam jakiś zmian jeśli chodzi o siłę kręcenia kierownicą. Tak czy siak zobaczę dzisiaj na te drążki kierownicze, mam nadzieję że to o to właśnie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Zobacz jeszcze poziom płynu do wspomagania. Może być sporo przyczyn skrzypienia - piszczenia. U mnie była taka. Ale sprawdź całą maglownice przy okazji. Zastanawiam sie również czy nie mogą skrzypieć łożyska na amortyzatorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
connected Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 jak sprawdzic poziom plyna do wspomagania gdzie tego szukac. macie moze fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Na nakrętce zbiorniczka masz rysunek kierownicy. Pod maską masz cztery zbiorniczki. Poradzisz sobie... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airman Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 pierwszy przy chłodnicy to zbiornik wspomagania; dolewamy płunu 3/inne lub do skrzyni automatycznych / instrukcja; L nadkole to zbiornik chłodnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 airman, bez szaleństw - to zależy jaki motorek ma pod maską, u mnie w 1.4 ten zbiornik jest przy skrzynce bezpieczników. Zorbas, uzupełnij swój profil bedzie troszke łatwiej Ci pomagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airman Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Piok, pyta się Connected - a on ma 1,6 16V więc wszystko gra. Nie odpowiadam Zorbasowi. Chociaż dziś poszalałem na trasie - jak miło toczyć się bez problemów; pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi