marvid Opublikowano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 witam ponownie; Spód silnika cały w oleju,na bagnecie połowa,na zegarze po stacyjce raz 4zera,raz 1zero,a niekiedy same kreski a pytanie brzmi:jaki olej dolać/wymienić gdy nie wiem co było wlane i czy wystarczy uszczelnienie miski. [bo jak na łączeniu ze skrzynią to nie dziękuję nie naprawiam] jak był zalany minerałem to moge mieć więcej wycieków po syntetyku i dolewek w trasie...silnik 2.0 8v ok.220/250 przebiegu u mnie około 3 miesiące.czym najlepiej zalać z tekim przebiegiem i bolączkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Kolego. Zawsze jak nie wiadomo co było lane to wlewa się pośredni- czyli półsyntetyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marvid Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 A co renault proponuje,chodzi o typ oleju:inaczej pisząc prezes co wlać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Renault oczywiście olej z którym ma podpisaną kwestę, czyli ELF, ja zaproponuję Castrol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ja do swojego wlałe shell helix 10W40 Co do spodu w oleju to sprawdź czy nie cieknie z zimeringów wału korbowego lub rozrzadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marvid Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 myślałem o jakimś mobilu bo ma dobrą opinie ;) Dodano: 14 cze 2012 - 20:44 a nawet jakby tam ciekło to sie nie opłaca robić,taniej jest dolać,tak na oko stan spada do połowy bagnetu po 1000 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Jak nie wiesz czym był zalany, to nalej teraz Valvoline MaxLife 10W40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marvid Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 zerkne na koszt tego oleju,bo jak miałbym dolewać to cena max 25zł.za litr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Butla 5 litrów z przesyłką kosztuje jakieś 100 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marvid Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ale jesteś pewien że parametry tego oleju są lepsze od mobila? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Uwierz, że warto ;) Jak poprzednia Meganka Elfa piła sporo, to na Valvolinea nie miała ochoty. Na dodatek Valvoline po 10 tyś km był w takim stanie jak Elf po 5-7 tyś km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Na forum jest już temat o olejach - wystarczy poszukać i poczytać. O ile dobrze pamiętam to nawet parametry niektórych są tam przytaczane. Jako, że zaczyna się o tym samym to ten zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi