prezzess Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Witam, Rozpadło mi się koło pasowe na wale korbowym w megane 1.9D 65KM. Chciałem je wymienić ale za nic nie mogę odkręcić śruby, która je mocuje. Pożyczyłem klucz pneumatyczny ale nie wiem w którą stronę powinienem odkręcać tę śrubę i takie jest moje pytanie - w którą stronę odkręcać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Z tego co pamiętam, to odkręca się ją normalnie, ale najpierw trzeba użyć z litr WD-40 przed odkręceniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezzess Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Dziękuję kolego za szybką odpowiedź. :) Śruba odkręcona, koło wymienione, pasek założony i maszyna gra aż się asfalt zwija (65 KM to nie przelewki :) ) :) Temat do zamknięcia. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi